Téměř polovina lidí je v zaměstnání nespokojená

Kdo dnes chodí do práce rád? Bez nadsázky, kritiky i zbytečné skepse by se dalo říct, že skoro nikdo. Někoho totiž „dusí“ nadřízený, jiný by své kolegy nejraději vystřelil na Měsíc. Jenže tohle všechno má na ekonomiku zásadní vliv!

Zaměstnání, které člověka skutečně baví a naplňuje? Jeho hledání se dost podobá pátrání po jehle v kupce sena. Je to snad moderní generací, která má vysoké nároky a nesplnitelné požadavky? Nebo spíše omezenou nabídnou pracovního trhu? Možná od obojího trochu. Každopádně jisté je, že jen málokdo své povolání vykonává s úsměvem na tváři, přičemž nešetří inovativními nápady.

Ach jo, mně se tam zas nechce

Z nedávné americké studie uskutečněné společností Gartner, jejíž specializací je poradenství v oblasti IS/ICT technologií, vyplynulo, že pouze 18 procent jedinců ve své profesi cítí pravou a nefalšovanou spokojenost. Jejím prostřednictvím taktéž vyšlo najevo, že 46 procent lidí docházku do zaměstnání přirovnává ke stresujícímu utrpení a nutnému zlu, které podstatně snižuje kvalitu jejich života. Pokud si právě teď říkáte, že Američané jsou nevděční a zřejmě si stěžují zcela neoprávněně, u nás je situace skoro stejná. Že by to tedy byl globální problém?

Ten šéf je vážně blbec!

Na náladu tuzemských pracantů se shodou náhod nedávno zaměřila společnost Behavio, jejímž hlavním posláním je průzkum trhu. Zhruba tisícovka zúčastněných našinců pak pomocí on-line dotazníku naznačila, jak to u nich funguje. Toto šetření následně prokázalo, že pouze 13 procent „šťastlivců“ svou práci dělá s nadšením a patřičným zápalem. Ano, tak málo! Rovněž se ukázalo, že dvě třetiny oslovených se ani nesnaží skrýt pohoršení z jednání nadřízených či kolegů. Zbytek pak na rovinu přiznal, že si hledá jiné působiště. Tak taková je morálka a atmosféra na našich pracovištích! O to horší je pak skutečnost, že spokojení a dostatečně motivovaní zaměstnanci podávající lepší výkony by podle odborníků vydělali českým firmám o 200 miliard víc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat