Dovolená v dnešní době je třeba více, než kdy jindy

Lyžování zrušené, relax ve wellness hotelu v nedohlednu… Přesto je podle psychologů velmi důležité vzít si pár dní dovolené i v těchto dnech.

Lockdown stále pokračuje a vyhlídky na zlepšení jsou stále v nedohlednu. Mnozí z nás se cítí vyčerpaní, znechucení a touží po dovolené. Ze všedního dne nás může dostat jen velmi málo aktivit, které nejsou zakázané. Někdo se rozhodl si dovolenou ušetřit a pracovat tvrdě až do konce omezení, ale nepotřebujeme si odpočinout právě teď? I když „jen“ sedíme doma? A psychologové se shodují, že rozhodně ano!

Dovolená není zbytečná

Dovolená doma je pro mnohé dvakrát tak těžká. Vlastní byt se pro mnohé stal pracovištěm a většina koníčků musí počkat. A psychická zátěž stoupá. Proto je odpočinek právě během lockdownu velmi důležitý. Stres, který koronavirová krize vyvolala, se stal běžnou součástí našich dní. Přitom jsou ale velmi omezené naše možnosti na odpočinek. A to všechno vede k vyčerpání. Vypnout alespoň večer nebo o víkendu je tak pro nás stále těžší.

Jak si užít dovolenou i během lockdownu

Jak si člověk má odpočnout a zrelaxovat, když se nemůže setkat s přáteli a na žádnou dovolenou ani odjet nemůže? Je potřeba si udělat pevný plán volného času – aktivity, které nám pomohou se oprostit od běžného života a dělají nám radost, mohou být velmi uvolňující. Třeba i jen malý výlet nám pomůže vypnout. Důležité je objevovat nové věci a zážitky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat