Zdravé náhražky nebezpečného deodorantu

Citron, kokosový olej nebo jablečný ocet. Těmito prostředky můžete snížit produkci potu a ovonět si tělo bez rizika zdravotních hrozeb. Zkusíte je?

Hned po ránu jste zjistili, že vám došel deodorant? Možná to vnímáte jako velkou nepříjemnost, pro vaše podpaží i zdraví je to ale dobrá zpráva. Tedy alespoň podle odborníků, kteří mají na produkty proti pocení i tělesnému zápachu svůj vlastní názor. Co přesně jim vyčítají?

Rakovina nebo neplodnost

Již více výzkumů prokázalo, že většina deodorantů a antiperspirantů obsahuje nejen parabeny, ale i hliník. Tyto složky se pak dávají do souvislosti se zvýšeným rizikem rakoviny prsu i Alzheimerovy choroby. Spojují se také s poruchami metabolismu železa, osteoporózou, dysfunkcí štítné žlázy, změnami srdeční frekvence, hormonální nerovnováhou nebo neplodností. Ve vědeckých sférách se samozřejmě mluví o tom, že čím častěji s nimi člověk přijde do styku, tím větší je i pravděpodobnost, že ho jmenované komplikace dostihnou. Nabízí se tedy otázka týkající se přírodních a tedy i bezpečných alternativ. Po jakých prostředcích můžete sáhnout? Tyhle máte po ruce, respektive v kuchyni!

Citron

Citronová šťáva bývá součástí mnoha zkrášlujících krémů i výrobků pro čistění pleti. Věděli jste, že pomáhá na celulitidu, strie, křečové žíly i pigmentové skvrny? Představuje ale také jednoduchý způsob, jak eliminovat zápach. Je to proto, že obsahuje látky, které ničí bakterie, jež ho způsobují. Naneste ji prostřednictvím vatového tamponu přímo do podpaží a užijte si dlouhotrvající pocit svěžesti. Nutno ovšem zmínit, že se to nedoporučuje bezprostředně po holení, protože by citron mohl trochu štípat.

Jablečný ocet 

Není žádným tajemstvím, že jablečný ocet přináší řadu výhod pro pokožku i vlasy. Lze ho využít i jako náhražku deodorantu, jelikož působí antibakteriálně, přičemž snižuje produkci potu. Před aplikací ho je třeba promíchat s vlažnou vodou, bohatě stačí jedna jeho polévková lžíce.

Kokosový olej

I kokosový olej je až nevěřitelně univerzální, když jde o kosmetické potřeby. Když si jeho menší „oříšek“ vetřete do podpažní jamky a necháte ho zaschnout, abyste předešli mastným skvrnám na oblečení, můžete vonět celý den!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat