Udělejte z nenáviděného pondělí svůj oblíbený den

Může mít někdo rád to zatracené pondělí? Ale samozřejmě, že ano. Třeba vy! Když si vytvoříte dobrý plán i systém příjemných odměn, začnete start týdne doslova milovat. Tak na co ještě čekáte?

Znáte to. V pátek vypínáte počítač a odcházíte z práce s pocitem nevýslovné úlevy. Také aby ne, vždyť máte před sebou celý volný víkend! Jenže než se nadějete, pořádně rozkoukáte a doženete spánkový deficit, je tu nedělní večer. Zase si tedy nařizujete budíka na ráno, po jehož zazvonění se opět roztáčí kolotoč povinností a stresu. Také první den týdne bytostně nenávidíte? Podle psychologů se to dá změnit. A to takhle!

Štěstí přeje připraveným

Nejste tak docela plánovací typ? Možná proto se po dvoudenním odpočinku nedokážete rychle aklimatizovat a cítíte se jako Alenka v říši chaotických divů. Ne, nikdo vám neříká, že byste svůj život měli ihned naprojektovat do poslední minuty, jde spíše o obecný harmonogram úkolů, které musíte vyřídit. Rozvrhněte si už během pátečního odpoledne, jak bude vypadat celý následující týden. Uvidíte, že všechno vypadá mnohem přívětivěji, když má váš pracovní i volný čas alespoň náznak organizovanosti.

Kouzlo příjemných tradic

Zamyslete se nad nějakým hezkým pondělním rituálem. Může to být třeba sváteční snídaně, poslech motivační hudby, hezčí make-up, propracovanější účes nebo zastávka v cukrárně pro něco na zub. Zpříjemněte si tohle ráno čímkoli, co ho bude odlišovat od těch ostatních. Podle expertů je to cesta, jak se na něj těšit!

Odměna za to, že jste to zvládli

Když už jste si podstatně vylepšili po-víkendové jitro, proč v tomto duchu vlastně nepokračovat celý den. Koneckonců, radost si přece můžete udělat i po příchodu z práce. Na správnou psychologickou strunu mnohdy dokáží „zabrnkat“ i maličkosti. Vyrazte na nákup a ulovte si v obchodě třeba novou voňavou svíčku nebo nějakou dekorativní kosmetiku. Nebo si užijte čas, který bude jen a jen o vás. Ať už si půjdete zaběhat, naložíte se do vany nebo si přečtete další kapitolu v knížce, vnímejte to jako způsob odměny, který si budete dopřávat každé pondělí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat