Poslech ptačího zpěvu má nečekané účinky na zdraví

Může vám ptačí zpěv pomoci k lepší paměti i koncentraci? To víte, že ano! Také vám prý dodá optimismus, upraví hodnoty krevního tlaku a utlumí bolesti hlavy. Prospěšný je i pro nespavce i epileptiky.

Ptačí zpěv je častým a velice oblíbeným předmětem vědeckého bádání. Ptáte se na důvod? Těch je hodně. Onen zvuk, který svými něžnými tóny budí přírodu každé ráno, bývá totiž nejen příjemný na poslech, mívá i překvapivé vedlejší účinky. Nevěříte?

 Zázrak, který je k mání pro všechny

„Ptačí hudba je zvláštní v tom, že nás fyzicky uvolňuje, ale zároveň kognitivně stimuluje,“ odhaluje první tajemství americký odborník přes zvuk Julian Treasure, který je autorem mnoha knižních publikací. Tento specialista použil projev opeřených tvorů i k vývoji bezplatné mobilní aplikace. Ta podle něj zvyšuje pracovní produktivitu tím, že zlepšuje motivaci, paměť i koncentraci, přičemž snižuje únavu. Příznivé ohlasy uživatelů potvrzují, že něco takového skutečně funguje. A prý na výbornou! Ovšem prokazují to i jiné zdroje…

Ticho! Naslouchám se a léčím se

Ptačím zpěvem a jeho vlivem na člověka se dlouhá léta zabývá i psycholožka Eleanor Ratcliffe, jejímž působištěm je britská vysoká škola University of Surrey. I ona na základě svých poznatků dospěla k názoru, že poslech „cvrlikání“ zbavuje pocitu vyčerpanosti a přináší spoustu pozitivních a romantických emocí. Zmíněná expertka se netají ani tím, že tímto způsobem se také můžete efektivně zbavit i bolestí hlavy a nespavosti. Takže ano, jde o zaručený lék, který si můžete dopřát kdykoli se vám zachce. A světe, div se, pomáhá i jinde a jinak.

Blaho nejen pro ženy

Američtí vědci se zase domnívají, že hudba zvířecích pěvců zmírňuje premenstruační syndrom, normalizuje krevní tlak a skvěle se uplatní při epilepsii. Z jejich úst se rovněž ozývá, že tento léčivý zvuk příznivě ovlivňuje regeneraci organismu a posiluje imunitu, čímž omezuje pravděpodobnost chronických onemocnění. Tak nastražte uši, ať vám nic neunikne!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat