Nastavte svou imunitu posilujícím slunečním paprskům

Říká se, že kdo se moc opaluje, ten si zahrává s rakovinou kůže. Pokud však budete na slunce chodit jen ráno a ve večerních hodinách, můžete si podstatně vylepšit trávení i krevní tlak!

Že ke svému přežití rostliny potřebují sluneční paprsky, to je všeobecně známá informace. Ovšem pozor, my lidé můžeme říci to samé! Tedy alespoň podle studie uskutečněné na švédské lékařské univerzitě Institut Karolinska. „Zdraví moderní populace ohrožují tři hlavní faktory. Je to nadváha, nečinnost a kouření. Nyní k nim přibyl další – vyhýbání se slunci. Ukazuje se totiž, že stín má na délku života podobný účinek jako cigarety,“ odhaluje vědec a spoluautor zmíněného výzkumu Pelle Lindqvist. Terapii sluncem si však nemohou vynachválit i další odborníci!

Famózní posilovač imunity

„Vystavování se slunečnímu světlu v ranních a večerních hodinách, kdy nebývá tak intenzivní, poskytuje řadu výhod pro imunitu i emoční pohodu. Je to proto, že stimuluje produkci vitaminu D, který pomáhá regulovat zhruba tisíc různých genů řídících prakticky každou tkáň v těle,“ objasňuje zdravotnice JoAnn Manson z lékařské fakulty Harvard Medical School, jež sídlí v Bostonu. Ta zároveň dodává, že to nepochybně vysvětluje skutečnost, proč jsou nízké hladiny tohoto vitaminu spojovány s tak širokým spektrem problémů, včetně oslabené obranyschopnosti, nespavosti, pomalého hojení ran, diabetu, únavy, úbytku kostní hmoty, depresí i bolestí pohybového aparátu.

Normalizace tlaku

Jakmile UV světlo dopadne na pokožku, spustí se také uvolňování oxidu dusnatého. A to je zatraceně žádoucí. „Tato molekula rozšiřuje cévy, čímž snižuje krevní tlak a tím i riziko kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Když uvážíme, že arteriální hypertenzí trpí přibližně miliarda lidí, může jim sluneční expozice skutečně zlepšit zdraví a prodloužit délku života,“ vysvětluje další lékař, tentokrát odborný asistent z oboru dermatologie Richard Weller, jehož působištěm je univerzita ve skotském Edinburghu.

Harmonické trávení díky opalování

O bakteriích se neříká nic hezkého. Nicméně nelze všechny házet do „jednoho pytle“. Existují totiž i takové, které nám jsou k užitku. Žijí ve střevech, a čím pestřejší je jejich složení, tím lépe se cítíme. Rozmanitost střevního mikrobiomu lze podpořit konzumací probiotik, ovšem podle kanadských expertů z University of British Columbia se toho dá docílit i pomocí slunečních paprsků. Jejich účinky se prý dostaví už po týdnu!






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat