Staré zvyky brání pocitu štěstí

Mnozí lidé věří, že je potřeba udělat mnoho nových věcí, aby mohli najít štěstí. A přitom často stačí jen málo – vzdát se některých svých starých zvyků.

Vstát, jít do práce, přijít domů, spát. Tak přesně takhle často náš typický den vypadá. Změna žádná a my se časem přizpůsobíme. Vytvoříme si vzorce chování, které nás na autopilota vedou životem den za dnem. Některé pomáhají, jiné jsou jako koule na noze. A nám často ani nedochází, který vzorec nás tlačí na patě, protože jsme upadli do rutiny. Vždyť do tak přece děláme odjakživa. Ale je načase zatočit si na kole štěstí a všechno zbytečné zahodit.

Nechtějte všechno kontrolovat

Také zastáváte názor „důvěřuj, ale prověřuj“? Pak je pro vás jistě těžké pustit z rukou otěže. Ale ruku na srdce – neomezuje vás to trochu? Během dne „musíte“ stihnout tolik věcí, což vás stresuje a vyčerpává. Raději úkoly delegujte a naučte se druhým věřit.

Nekritizujte se zbytečně

Každý má na sebe přehnané nároky, to je asi normální. Sebekritika byla ale neměla být to hlavní ve vašem životě. Naopak se raději ptejte, jaké věci jsou na vás skvělé, jaké máte silné stránky a za co jste vděční.

Nemusíte mít pořád pravdu

Jistě to také znáte – někdo říká nesmysly, ale nenechá si to vymluvit. Teď byste mohli sice hodiny diskutovat, ale mnohem lepší je říct svůj názor a zbytek argumentů si nechat pro sebe. Alespoň pokud jde o maličkosti. Místo hádky si řekněte – šťastnější ustoupí.

Nebuďte pořád silná

Pokud patříte k lidem, kteří mají problém sami se sebou, měli byste si uvědomit jednu věc – je naprosto v pořádku mít slabosti a čas od času je i ukázat. V některých situacích je dokonce velmi důležité požádat druhé o pomoc. Ať už je to partner, kamarádka nebo psycholog.

Nechte minulost minulostí

To je asi největší překážka na cestě ke štěstí! Nikdy nemůžete jít dopředu, když se nakonec stejně vrátíte do minulosti. Další chyba je se příliš soustředit jenom na budoucnost – „Co až…“ nebo „Za dva roky…“ – takovými myšlenkami byste svůj život rozhodně řídit neměli. Život je teď a tady.

Nechtějte se všem zalíbit

Jak často vás napadne, co by si o vás ostatní pomysleli? Samozřejmě není špatně být k druhým ohleduplný, ale velmi často vás taková myšlenka spíše odrazuje od něčeho, co by vás jistě naplnilo štěstím. Mnohem lepší je odpovědět si na otázku, co si o tom myslíte vy?

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat