I domácí léčba hemoroidů vede ke zdárným výsledkům

Hemoroidy jsou nejen nepříjemné, ale pro spoustu lidí i ostudné. Kdo nechce o pomoc žádat v lékárně, ten může vsadit na černý pepř, jablečný ocet nebo kokosový olej.

Téma, které je ve společnosti tabu? Tím jsou jistě hemoroidy, o nichž se nahlas zkrátka nemluví. Pravdou ovšem je, že tyto žilní pleteně v oblasti konečníku máme všichni, neboť jsou součástí přirozené anatomie. Jen někomu ale dělají problémy, a to tehdy, když se rozšíří, bolí a krvácejí. Co tomu předchází?

Seznam pachatelů je dlouhý

Časté stání nebo naopak sedavé zaměstnání. Dále pak nadváha a nevhodná strava vedoucí k zácpám. K rozvoji hemoroidního onemocnění vede i rodinná anamnéza, těhotenství, hormonální změna, zvedání těžkých závaží a nedostatek pohybu. Ačkoli jsou k mání volně prodejné léky, mnoho lidí se prostě stydí o ně v lékárnách žádat. Jak tedy situaci řešit? Pomoci by mohly i domácí prostředky. O kterých se mluví asi nejvíce?

Zachránce jablečný ocet

Jablečný ocet se navrhuje na celou řadu obtíží, výše uvedené svízele nevyjímaje. Jeho adstringentní vlastnosti pomáhají zmenšovat oteklé cévy, obsažené složky zase ulevují od podráždění i bolesti. Možnosti jeho použití jsou pak hned dvě. Ocet lze zředit s vodou a aplikovat přímo na postiženou oblast. Nabízí se i sedací lázeň, kdy jeho množství může být větší, a to až půl šálku.

Léčebný potenciál černého pepře 

Možná je to překvapivé, ale i o černém pepři se babské rady hodně zmiňují. Toto koření vyniká analgetickými a protizánětlivými schopnostmi, které jsou opravdovou spásou. Konzumuje se pět až šest kuliček vždy ráno na lačný žaludek, dokud se hemoroidy zcela nezhojí. Pokud by vám tahle kúra způsobovala nevolnost, byl by vhodnější další medikament.

Kokosový olej jako účinné přírodní mazání

Jako „ranhojič“ funguje i kokosový olej, který se může „ordinovat“ na vnitřní i vnější hemoroidy, protože tlumí zánět i bolest. Dejte si denně jednu až dvě lžičky toho extra panenského. Jeho sklenku si pak přeneste i do koupelny, a po každé návštěvě toalety ho využijte jako ulevující mast.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat