Vycpané šortky nejsou při cyklistice zbytečné

Chcete si jízdu na kole skutečně užít, a to do posledního kilometru? Investujte do cyklistických kalhot. Nejenže ochrání vaše citlivé partie a zabrání odřeninám, zmírňují i svalovou únavu!

Možná za to může pandemie, možná ne. Buď jak buď, cyklistika teď „povýšila“ na třetí nejvyhledávanější venkovní aktivitu. Tedy alespoň podle odborníků ze Světové zdravotnické organizace. Ti jízdu na kole dokonce hodnotí jako nejekologičtější způsob dopravy, navíc s cennými léčivými benefity. Také jste bicyklu přišli na chuť? Otázkou je, zda k tomu máte vhodné oblečení. Proč vycpané šortky rozhodně nejsou zbytečnost?

Nutnost, bez které se pohodlí neobejde

Ať už si o investici do tohoto kousku myslíte cokoli, pravdou zůstává, že kalhoty se správnou vložkou rozhodnou, zda cyklistiku začnete milovat, nebo naopak bytostně nenávidět. Tato vložka se do devadesátých let minulého století vyráběla z jemné kůže kamzíka horského, které se u nás říkalo jelenice, ve světě ji znali pod pojmem chamois. Nahradila ji ale umělá vlákna, jež kromě pohodlí slibují i prodyšnost, elasticitu, lepší odvod potu a silnější oporu intimních partií. O ni jde v podstatě především.

Žádné otřesy 

Dlouhé, krátké, tříčtvrteční, s laclem i bez něj. Na střihu vlastně tolik nesejde, každé cyklokalhoty mají veledůležitý úkol. Chrání tříslové plochy před odřením a třením, přičemž snižují tlak vyvíjený na hýždě a genitálie. Zjednodušeně řečeno – fungují jako štít, jenž tlumí nárazy, otřesy a vibrace. Říkáte si, že nic takového nepotřebujete? Co na startu vypadá jako nepotřebná věc, to se po ujetí pár kilometrů může změnit v nepostradatelnou záležitost. V potaz se musejí vzít i jiné výhody.

Menší bolest svalů

Tyto speciální kalhoty mají i další skvělou vlastnost – působí jako kompresní oděv. Stimulují tedy krevní oběh, usnadňují okysličení celého organismu a rychleji odbourávají toxiny a kyselinu mléčnou. Ta vzniká při spalování glukózy a způsobuje svalovou únavu. S těmito funkčními „elasťáky“ se po jízdě dočkáte rychlejší regenerace, a to i v případě, že si dáte pořádně do těla. Mimochodem, vliv kompresního oblečení zasáhne i lymfatický systém, což pomůže v boji proti celulitidě.

Zdroje: besthealthmag.ca, bicycle2work.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat