Prodělaný covid prozradí vaše nehty

Tvrdé zakončení prstů, které slouží jako jejich ochrana před okolím, je ukazatelem zdraví. Pokud nehty nemáte umělé, můžete z nich „vyvěštit“, jestli už covid-19 máte za sebou či nikoli. Jak se to pozná a kdy je důvod se radovat?

Podle stavu nehtů se dá diagnostikovat hodně věcí. Hodně napoví třeba jejich vroubkování. Kupříkladu podélné rýhy, které jsou poměrně běžné, často začínají u nehtového lůžka a rovnoběžně pokračují ke špičce nehtu, poukazují na to, že málo pijete. Ve vašem organismu se tak hromadí toxiny a látky, jež tělo zatěžují a oslabují funkci jater. V takovém případě je vhodné zahájit detoxikaci. Z rohovinové ploténky chránící poslední články prstů z hřbetní strany je ale patrné i to, jestli už jste prodělali covid-19.

Necítím, nevnímám

Již se ví, že onemocnění tímto virem je často doprovázeno mnoha neobvyklými příznaky, z nichž některé se objevují dlouho poté, co se člověk z virové infekce zotaví. Od ztráty i změnu chuti přes pokles kognitivních funkcí až po vypadávání vlasů je možné téměř cokoli. Někteří odborníci nyní poukazují na příznaky symptomu, který se týká právě nehtů.

Bílá barva, symbol naděje?

Konkrétně britský epidemiolog Tim Spector, který se také podílel na britské aplikaci COVID pro studium symptomů, hlásá, že evidentní známkou jsou jasné čáry na nehtovém lůžku, jež bývají známé jako „Beauovy linie“. Ty poprvé popsal francouzský lékař Joseph Honoré Simon Beau (†), a to v roce 1846.

Jedná se o příčné rýhy obvykle bílé barvy, které se postupem času rozšiřují a táhnou přes nehtovou destičku. Jejich vznik je způsoben šokem, nekontrolovaným diabetem, cévním onemocněním, toxicitou, sepsí, protinádorovou chemoterapií a právě infekcemi. A aktuálně jsou horkým tématem. Spectorova pozorování totiž nezůstala bez odezvy.

Za jak dlouho zmizí?

Brzy vyvolala reakce na internetu a mnoho lidí, kteří již covid-19 prodělali, uvedlo, že rýhy jsou skutečné. Někdy bývají viditelné týdny po infekci, jindy až měsíce. Vzhledem k tomu, že Beauovy linie jsou často způsobeny systematickým onemocněním nebo léky, lékaři se přiklánějí k tomu, že v současnosti patří ke známkám toho, že se tělo zotavilo z ošklivé infekce a znovu nabírá síly.

Zdroje: Wikipedie.cz, centralfifetimes.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat