Domácí vlasové kondicionéry napraví letní škody

Vlasy toho v létě musejí vydržet poměrně dost. Potí se pod kšiltovkami, když jdete běhat, musejí čelit chlorované i slané vodě a přímé slunce jim taky neprospívá. Aby byly škody co možná nejmenší, napravte dovolenkové přešlapy s pomocí domácích kondicionérů!

Většina lidí se o své vlasy pravidelně stará – šamponem, někdy kondicionérem. Ale to je tak vše. Není divu, že vlasový porost bývá matný, suchý a poškozený, zvlášť když v létě prochází zatěžkávací zkouškou. Nechcete-li někdy v září propadat depresím, připravte si domácí kondicionéry s hloubkovými účinky. Co vaše vlasy zaručeně ocení?

Vysušené a drsné

Náprava poškozených a vyšisovaných pramenů? Připravte si 1 rozmačkaný banán, 2–3 lžíce medu, stejné množství olivového oleje a 1 celé vejce (suroviny zdvojnásobte, pokud máte vlasy dlouhé až do půlky zad). Všechny ingredience dobře promíchejte, vytvořte pastu, směs naneste na vlasy a pokožku hlavy a nechte 30 minut působit. Poté dobře opláchněte jemným šamponem. Aplikujte jednou týdně, dočkáte se hedvábně hladkých a hlavně zregenerovaných vlasů!

Matné a šupinaté

Majonéza vlasy chrání před škodlivými UV paprsky, zatímco jogurt pomáhá obnovit jejich ztracený lesk. Kombinace obou je tedy velmi účinná. Budete tedy potřebovat 1 vejce, ½ šálku majonézy a 1 šálek bílého jogurtu. Opět vymíchejte do hladké pasty, kondicionér naneste od kořínků po konečky, nechte 30 minut působit a umyjte šamponem.

Roztřepené konečky a vzhled slámy

Není tajemstvím, že med je přírodní zvlhčovač, který zároveň napomáhá růstu vlasů. S čím ho spárovat? Vše, co potřebujete, jsou 3 až 4 lžíce kokosového oleje, 1 vaječný žloutek a 2 lžíce medu. Obě suroviny smíchejte a směs mírně zahřejte. Hydratační zázrak naneste na vlhkou pokožku hlavy a krátce ji vmasírujte. Po 30 minutách vlasy umyjte šamponem. (Zatoužíte-li vlasy zesvětlit, přidejte do směsi 1 čajovou lžičku skořice.)

Preventivní péče

Pokud vlasům poskytnete základní živiny, postaráte se o minimalizaci budoucích škod. V rámci prevence se spolehněte na bambucké máslo, avokádo a jablečný ocet. Vezměte 1 zralé avokádo, ½ šálku bambuckého másla a 3 lžíce jablečného octa. Rozmixujte, naneste na vlasy, nechte půl hodiny působit a smyjte. Avokádo a bambucké máslo se postarají o to, že vlasy dostanou, co potřebují. Pro co nejlepší výsledky nanášejte každý druhý týden.  A co dalšího můžete udělat?

Minimalizujte používání vysoušečů vlasů a horkých žehliček, protože vlasy intenzivně poškozují. V době, kdy má slunce největší intenzitu, tedy mezi 11. a 15. hodinou, hlavu zakrývejte aspoň šátkem.

Zdroje: peteandgerrys.com, bebeautiful.in, tasteofhome.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat