Horka mohou vašeho psího miláčka zabít

Ani v horkých letních dnech není většina majitelů psů ušetřena a na procházku se svým čtyřnohým mazlíčkem musí. Ale přitom může dojít až k fatální chybě!

Léto se předvádí ve své nejlepší podobě, ale dlouhodobé horko může být hodně úmorné. Především majitelé psů by si měli při vysokých teplotách dávat pozor. I za horka musí psi na procházku „zařídit si to svoje“. Ale právě v takových případech byste si měli dávat velký pozor.

Pozor při venčení

Příroda se neptá, a proto majitelé psů musejí se svými mazlíčky na procházku za jakéhokoli počasí, a ani sníh, déšť nebo horko je od toho nesmějí odradit. Ale právě tady se ukrývá chyba. Psi na rozdíl od lidí na sobě mají tlustý kožich, a nemohou se proto potit, když je jim příliš velké horko. Svoji teplotu regulují jazykem, což je slyšet na hlasitém a poměrně rychlém dýchání. Jinak se mohou potit jen na potních žlázách, které se nacházejí na tlapkách. Při dlouhém venčení je však pes často vystaven přímému slunci, což v nejhorším případě může vést k srdeční zástavě a následné smrti! Kromě toho se také může stát, že psi si na rozpáleném chodníku mohou popálit tlapky.

Venčete správně i v horku

Zvolte vhodnou denní dobu

Každý odborník varuje před sportem během poledne. A to platí i pro čtyřnohé miláčky! Na procházku choďte raději brzo ráno, odpoledne a večer, jinak byste mohli ohrozit jejich krevní oběh.

Žádné dlouhé trasy

Kromě toho je důležité zvolit si pomalou a krátkou trasu. Nechat v létě běžet psa vedle kola není dobrý nápad! Tak se může přehřát nejen díky slunci, ale i rychlým pohybem. I při chůzi dělejte krátké přestávky ve stínu nebo raději přesuňte do stínu celou procházku.

Nezapomeňte na vodu

Tenhle bod je zásadní – myslete na dostatek vody! Na procházku berte vodu raději s sebou. Rybníky nebo jezera nejsou vždy pro pití nejvhodnější, protože mohou být plné škodlivých bakterií.

Zdroj: názory autora, pets.webmd.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat