Na neplodnost i zmírnění artritických bolestí pomáhá ananas

Revmatoidní artritida není žádný med. A že postihuje jenom starší generace? Omyl! Své oběti si vybírá i v řadách teenagerů a dětí! Jistou prevenci představuje ananas. Ten je nadějí i pro páry, jež mají problémy s reprodukcí.

Jako tropické ovoce je ananas neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů v kuchyních celého světa. Využívá se nejen jako dezert, uplatnění nachází také v receptech s kuřecím masem nebo při přípravě pizzy. Jeho objevení je připisováno mořeplavci Kryštofu Kolumbovi, a to navzdory tomu, že se ananas pěstoval už dávno předtím. Zda si tento italský kolonizátor všiml jeho léčivých vlastností? Těžko soudit. Možné to ale je. Nemá jich totiž málo! Jakých účinků si odborníci cení asi nejvíce?

Stop artritickým bolestem

Ananas je bohatým zdrojem vitaminu C, který je známým posilovačem imunity. Poskytuje ale i cenný enzym bromelain, jež je napěchován protizánětlivými látkami. Díky tomu prokazatelně snižuje otoky i bolesti kloubů spojené s revmatoidní artritidou. Toto onemocnění, kterým v České republice trpí více než 100 tisíc lidí, zdaleka nepostihuje jen starší ročníky. Podle lékařů zasahuje i mladší generace, a to včetně dětí. Ananas je vnímán nejen jako ulevující prostředek, ale i jistá forma prevence.

Nižší riziko rakoviny

Šťavnatý poklad s „trnitou korunou“ nechrání jen před revmatismem. Americká studie uskutečněná Bostonskou univerzitou odhalila, že jeho složení neutralizuje volné radikály, přičemž výrazně omezuje pravděpodobnost rakoviny, zejména prostaty a tlustého střeva. Je tedy jasné, že ti, kteří tuhle exotickou dobrotu konzumují pravidelně, jsou k onkologickým onemocněním méně náchylní.

Naděje při poruchách reprodukce

Zhruba každý šestý pár má problémy s přirozeným početím, udávají statistiky. Mohl by i tady pomoci ananas? O tom se ve vědeckých kruzích ani v nejmenším nepochybuje. Výše zmíněný enzym bromelain zvyšuje průtok krve v reprodukčních orgánech. Příznivý vliv má hlavně na děložní výstelku, a navíc podporuje uhnízdění embrya.

Zdroje: 1mhealthtips.com, wikipedia.org, progyny.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat