Při menstruaci zapomeňte na alkohol

Křeče, nálada pod psa a další projevy doprovázející menstruaci. A tak si mnohé z nás rády dopřejeme skleničku vína na uvolnění. To ale přinese více škody než užitku!

Přiznáváme, že všechny ty otravné obtíže, které přicházejí každý měsíc, nenávidíme. Některé mají tak silné bolesti, že nemohou ani chodit, další mají pocit neštěstí celého světa a nejraději by zalezly do postele a brečely a jiné by vyjedly celou ledničku.

Sice existuje proti podobným potížím celá řada podpůrných prostředků, ale na jeden byste měli v budoucnosti raději zapomenout – alkohol. Sice by mohl krátkodobě pomoci necítit bolesti, ale přináší s sebou také hromadu problémů.

Jak působí alkohol na menstruaci

Pokud pijete během menstruace alkohol, může dojít k následujícímu:

Bolesti hlavy, svalů a poruchy zažívání

Hořčík je pro tělo velmi důležitý a může vést k obtížím. Alkohol hořčík zabíjí a jeho hladinu v těle tlačí až k nule. A než se hladina zase srovná, nějaký čas to trvá. Tou dobou už jistě žádné menstruační bolesti mít nebudete, ale v noci budete kousat do polštáře, protože vás budou bolet nohy.

Cyklus se posune

Dostávali jste menstruaci na hodinu přesně? To se může změnit, když budete pít alkohol pár dní. Protože působí na hladinu testosteronu a estrogenu, mohou cyklus nejen posunout, ale dokonce změnit jeho délku.

Silnější bolesti v podbřišku

Alkohol má nepříjemnou vlastnost brát tělu vodu. A to je taky ten důvod, proč máme po propařené noci bolest hlavy. Protože nedostatek tekutin nezpůsobuje jenom bolesti hlavy, ale také bolesti v podbřišku. A kombinaci se skutečnými menstruačními bolestmi nechce asi nikdo.

Zdroj: my life, názory autora, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat