Zdravotní problémy způsobené špatně padnoucí podprsenkou

Může podprsenka souviset s rakovinou? Když nesedí, jak by měla, tak prý ano! Ale jsou tu i další nepříjemnosti, jako třeba houbové kožní infekce nebo bolesti hlavy.

Vybrat si v obchodě správnou podprsenku? To je výzva, která ve většině případů končí velkým nezdarem. Ostatně, ze statistik vyplývá, že nevhodnou velikost tohoto spodního prádla nosí více jak 80 procent žen. Čí je tohle vlastně vina?

V tom všem aby se čert vyznal!

„V této oblasti bohužel neexistuje žádná standardizace. Různí výrobci mají různé velikosti a objem košíčků bývá hodně proměnný. Podprsenka 34C je skoro stejná jako 32D nebo 36B. V potaz se musí brát i to, jak se tělo mění během diety, menstruace nebo těhotenství. Nelze se tedy striktně řídit tím, co je psáno na štítku,“ vysvětluje specialistka sportovní biomechaniky Jenny Burbage, která působí na britské University of Portsmouth. Řekněme si ale upřímně, že se při nákupu, a vůbec tom on-line, řídíme právě tím štítkem, který jak to tak vypadá, mnohdy vůbec neodpovídá reálné a aktuální velikosti poprsí. Zvolený kousek pak může být nejen nepohodlný, ale i zdraví škodlivý. Jaká rizika se s jeho nošením pojí?

Hrozba rakoviny přímo ve výstřihu

Tvrzení, že nesprávně padnoucí podprsenka může zvyšovat pravděpodobnost rakoviny, se ve vědeckých kruzích objevuje už delší dobu. Někteří experti zastávají názor, že omezuje lymfatický systém, kvůli čemuž se v organismu, zejména pak v oblasti poprsí, hromadí toxiny, jež vznik karcinomu zvesela podporují. Čím častěji a déle ji máte na sobě, tím samozřejmě hůře.

Houbové infekce, vítejte!

„Když podprsenka nesedí, jak by měla, způsobuje to mnoho problémů. Pod těsnými ramínky i zapínáním se mohou rozvíjet kožní houbové infekce a vyrážky, které se rozšiřují vlivem tření. Výsledkem je svědění, jiné zabarvení kůže, její šupinatost i celkové podráždění,“ vysvětluje americká dermatoložka Nava Greenfield. Co dalšího visí ve vzduchu?

S bolestí hlavy můžete počítat

O tom, že špatně zvolené prádlo nemá na záda ten nejlepší vliv, odborníci ani v nejmenším nepochybují. Neposkytuje totiž potřebnou oporu, což se negativně odráží na držení těla. S tím zase souvisejí bolesti krční páteře i hlavy. No vida, možná vaše časté bolístky pramení právě odtud…

Zdroje: medicalnewstoday.com, port.ac.uk, nytimes.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat