Triky pro zvýšení potenciálu vašeho mozku

Lepší nápady, soustředění, paměť i představivost. Ohromte okolí svými připomínkami, projekty i řešeními. Tyhle způsoby vám pomohou nakopnout mozek k akci a vydolovat z něj maximum informací!

Mozek je z funkčního hlediska nesmírně komplikovaný orgán. Co část, to vliv na různé dění v těle. Trávení, dýchání a srdeční tep, hormony, pohyb i reflexy. Mozek je takovým hlavním šéfem a technickou místností těla. Aby fungoval na jedničku, musí se trénovat. Neustále. Nenechávejte ho v nečinnosti jenom proto, že střední nebo vysokou školu máte dávno za sebou. Čím víc podnětů a výzev mu přihrajete, tím bude výkonnější. Koneckonců, vědecké a psychologické studie potvrdily, že se dá jeho potenciál zvýšit. Jakými způsoby?

Snižte příjem cukru

Výzkumníci z Kalifornské univerzity v Los Angeles potvrdili, že strava s vysokým obsahem fruktózy zpomaluje mozek tím, že blokuje schopnost učení a negativně ovlivňuje paměť. Proto se držte dál od přesnídávek, sušeného ovoce, energetických nápojů, omáček z rajčat, müsli tyčinek či sušeného masa.

Přerušte vztah se svým mobilem

Několikaletý výzkum z univerzitní nemocnice ve švédském Lundu odhalil, že záření z mobilních telefonů způsobuje odumírání nervových buněk. Bez viny ovšem není ani televize. Studie uveřejněná v odborném časopise The American Journal of Preventative Medicine varuje, že nadměrné sledování té oblíbené „krabice s obrázky“ snižuje kvalitu duševního zdraví.

Využijte sílu barev

Podle nauky o barvách modré odstíny podporují představivost a kreativitu a ty červené vzpomínání na detaily a výkonnost. Tak se obklopte barevnými předměty a ráno ze šatníku vytáhněte outfity, které vám pomohou líp se soustředit.

Zvyšte příjem vitaminu D

Příliš málo vitaminu D přispívá k rychlejšímu kognitivnímu poklesu i riziku Alzheimerovy choroby a demence. Na svůj jídelníček zařaďte olej z tresčích jater, lososa, tuňák, mléko, sardinky, hovězí játra či žloutek.

Vyhněte se fluoridu

Nadměrné množství fluoridu je spojeno s demencí, genetickým poškozením a smrtí buněk, zvýšenou absorpcí olova a dalšími zdravotními problémy. Nejčastějšími zdroji fluoridu je fluorovaná pitná voda, zubní pasta a některé ústní vody, tak na to pozor.

Vsaďte na voňavou bylinku

Rozmarýn zlepšuje náladu, snižuje úzkost a prý je zodpovědný za změny výkonu paměti. Přidávejte ho do jídel, pár kapek esenciálního oleje seznamte se svým difuzérem.

Procházejte se na vzduchu

Pěší turistika nebo procházky v přírodě zvyšují průtok krve do prefrontální kůry, což je dobré pro zdravé mozkové buňky. Vhodná je i jóga, tanec, šachy, paměťové či stolní hry nebo sexuální aktivita. Co z toho si vyberete?

Zdroje: Wikipedia.org, hsph.harvard.edu, healthfitnessrevolution.com, https://www.uclahealth.org/news/high-fructose-diet-sabotages-learning-memory, https://www.researchgate.net/publication/10728347_Nerve_Cell_Damage_in_Mammalian_Brain_after_Exposure_to_Microwaves_from_GSM_Mobile_Phones







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat