Nová energie pro vystresované mámy

Mnoho maminek se motá mezi dětmi, zaměstnáním, partnerstvím a domácností. O to důležitější je, aby čas od času vypadly z všedního kolotoče a vyzkoušely třeba malý oddechový čas, který se navíc dá báječně včlenit do všedního dne a posílit tak odolnost proti stresu!

Mámy se občas cítí jako opravdové myši v kole – stihnout všechny „úkoly“, které si pro nás život připravil, nebývá jednoduché. A o to složitější je, udržet si ve vypjatých chvílích chladnou hlavu a „nevybouchnout“. S následujícími kroky si ale můžete dopřát trochu uvolnění každý den a načerpat tak novou energii.

Začněte ráno rituálem

Ranní rituál vám může zajistit lepší život. Vstaňte chvíli před dětmi a partnerem, abyste měla klid a zařaďte si rituál naprosto podle vašich potřeb – udělejte si dobrou snídani, kterou si v klidu vychutnáte anebo si zacvičte ranní pozdrav slunci. Aby si mozek zvykl, potřebuje zhruba 3 týdny, tak mu ten čas dopřejte.

Masírujte si uši

Když na vás dorážejí děti a šéf na vás valí další a další úkoly, je čas na tradiční čínskou medicínu: masírujte si asi minutu uši. To vás uvolní, posílí a dodá zase novou energii, protože uši jsou plné reflexních bodů. V tradiční čínské medicíně jsou také častým místem pro akupunkturu k odblokování energických toků.

Dejte si malý dárek

Jak je to dlouho, co jste si sama vyplnila nějaké přání? A jaká přání máte právě teď? Je to dovolená na Krétě, nový kabát nebo wellness-víkend? Vyplňte si konečně nějaké přání a dopřejte si tak odpočinek od stresujících dní.

Užijte si svůj čas na kávu

Posaďte si – ať už jste kdekoli – se svou kávou vždy pohodlně (nejlépe někam do křesla) a klidně odložte i svůj chytrý telefon. Soustřeďte se místo toho pouze na chuť a vůni kávy. Uvidíte, že po vypití šálku se budete cítit plná energie a dokonale odpočinutá.

I vůně může uklidnit

V hektické době, kdy máte opravdu hodně práce, mohou pomoci i vůně. Jejich použití je jednoduché a možné kdekoli! Levandule, citron, rozmarýn, máta – každá vůně působí na jiný smysl, někdy uklidňuje, jiná zase povzbuzuje. Pár kapek si můžete přidat do tělového krému nebo použijte aroma lampu.

Zdroj: názory autora, https://stressedmum.co.uk/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat