Rychlé a efektivní zahřátí zkřehlého těla

Někdy je nám zima, i když na sobě máme tlustý svetr. Ženy trpí zimomřivostí více než muži, protože jejich zásoba podkožního tuku je tenčí. A pokud máte doma taky doma teplomilce, zatímco vám drkotají zuby, máme pro vás několik tipů, jak se zahřát a zároveň se chránit před možným útokem virů a bakterií.

Občas jsou dny, kdy může venku skučet vítr a pršet ostošest a nám je přesto teplo, a jindy zase teploměr v místnosti ukazuje 23 stupňů a my se klepeme zimou. Pocit, jak vnímáme vlastní tělesnou teplotu, závisí u žen jednak na tom, v jaké fázi cyklu se zrovna nachází, a jednak na tom, jestli se obecně cítí v dobré kondici. Stačí se totiž jednu noc nevyspat dostatečně a díky únavě vám bude i chladněji. A takových stavů pak využívají viry a bakterie a vy jste náchylnější k nemocem.

A pokud si nemůžete zalézt pod peřinu, protože musíte být v práci, i když klepete kosu, máme několik tipů, jak se zahřát i bez svetru a peřiny. A na které raději zapomenout.

Pohyb

Možná to není nejpříjemnější způsob, jak vyzrát nad zimou, protože když je venku zima vy mrznete, nemusíte být ani velký lenoch, aby se vám tam nechtělo. Ale pohyb na čerstvém vzduchu může opravdu hodně pomoci. Podpoříte prokrvení a tělo se zahřeje. Kromě toho si při pohybu tvoříte svalovou hmotu, která vás před zimou ochrání také.

Horká polévka pro tělo i pro duši

Zahřát se zevnitř můžete i jinak než jen horkým čajem. Taková teplá polévka je doslova zázrak proti zimnici.

Vsaďte na ostré koření

Proti zimě pomáhá také ostré koření. Zázvor, chilli nebo pepř anebo skořice a koriandr posilují účinek teplých pokrmů jako jsou polévky, kaše a nákypy.

Naložte se do vany

Prvotní myšlenka lehnout si do vany zní sice nádherně, ale mnohdy není dost dobře uskutečnitelná. Ale rozhodně se horkých koupelí nevzdávejte! Horká vana totiž nepomáhá jenom v akutních případech, ale i tehdy, když si ji dopřáváte pravidelně.

Střídání teplot

Královská disciplína v boji proti chladu a podpoře prokrvení je sprchování střídavě teplo a studenou vodou. Přitom nejdříve postupně – tedy pravá noha, levá noha, pravá ruka, levá ruka – sprchujete teplou vodu, a pak zchladíte studenou. Opakujte nejlépe dvakrát a zakončete vždy studenou vodou.

Horká lázeň pro nohy

Na podporu prokrvení a neskutečně uvolňujícím účinkem působí i lázeň na chodidla. Začnětě s vodou o 35 stupních, do které během následujících 15 až 20 minut přidáte horkou vodu. Na konec byste se měli dostat na teplotu asi 40 stupňů.

Káva

Zatímco horký čaj nebo vám proti chladu pomůže, jeden z nejoblíbenějších nápojů – káva – působí právě naopak! Nadměrná konzumace může stahovat cévy, takže znemožňují plynulé proudění krve a vám je pořád zima!

Zdroj: life line, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat