Při nemoci potřebuje speciální péči i pleť

Bolí vás klouby a svaly, kýcháte, smrkáte a máte podrážděné hrdlo. Je to tu. Dostalo vás nachlazení, nebo vás rovnou skolila chřipka. Tak do postele, horký léčivý vývar a čaje. Ale co vaše pleť, vždyť i ona trpí! Víte, jak ji ošetřit?

Heřmánkový či šalvějový čaj na rýmu a bolest v krku, na kašel čaj z podbělu nebo populární cibulová šťáva. Při nachlazení a chřipce mnoho lidí ví, co si má naordinovat, přesto někteří zapomínají, že v zoufalé snaze dýchat z obou nosních dírek současně se pokožka okolo nosu namáhá a vysušuje. Dopřejte jí tu správnou péči, ať se s následky onemocnění nepere déle než tělo samotné!

Po smrkání hydratujte

Časté kontakty s kapesníky, tření a foukání pleť dráždí. Po každém vysmrkání okolí okolo nosu zvlhčete nedráždivým tělovým mlékem, kokosovým olejem nebo bambuckým máslem.

Pravidelně čistěte obličej

Vylučovaný pot při zvýšené teplotě nebo horečce obsahuje organické složky, které se na těle rozkládají, což způsobuje nelibý zápach. Tedy nejen to. V kombinaci s bakteriemi se výrazně zvyšuje riziko ucpaných pórů a akné, případně také seboroické dermatitidy nebo lupů, zvlášť pokud má člověk k těmto problémům sklony.

Každé ráno i večer obličej ošetřete čisticím tonikem a pravidelně ho oplachujte vlažnou vodou. V lednici si můžete nechat svou oblíbenou obličejovou mlhu, která vám v případě vyšší tělesné teploty poskytne kýženou úlevu. Obecně zvyšte příjem tekutin.

Mějte po ruce balzám na rty

Nachlazení, virózy, chřipky a angíny se často neobejdou bez popraskaných rtů, ze kterých se olupují šupinky suché kůže. A to dost bolí! Pravidelně svá ústa ošetřujte balzámem nebo medem. Med rty vyživuje, vyhlazuje, zklidňuje a urychluje jejich hojení.

Do koupele přidávejte esenciální oleje

Když jste nemocní, příjemná horká koupel vám udělá dobře. Do vody nakapejte účinné esenciální oleje, které nachlazení nenechají nic zadarmo. K těm se řadí máta peprná, eukalyptus, grep, tymián, oregano, smrk, tea tree, litsea cubeba nebo rozmarýna. Mnohé z nich ulevují dýchacímu systému a zároveň čistí a osvěžují pleť. Taky naneste jednu nebo dvě kapky esenciálního oleje na kapesník a držte jej blízko u úst a nosu.

Zdroje: foreo.com, medicalnewstoday.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat