Nechte odtéct přebytečnou vodu z nohou

Při vysokých teplotách v letních dnech se voda v nohou nahromadí velmi snadno. Ale i během zimního období, kdy tělu nedopřáváme tolik pohybu jako v létě, a více sedíme, mohou nohy otékat a bolet. Existují ale prostředky, které vám od těžkých nohou zase uleví.

Nateklé nohy potrápily alespoň jednou v životě každého. Ať už to bylo po dlouhé túře v horkém počasí nebo při sezení na židli. Někomu stačí se projít, někdo si dá na chvíli nohy nahoru a někdo potřebuje trochu složitější péči, aby se cítil zase fit. Přinášíme léty osvědčené domácí prostředky, jak se nepříjemně oteklých nohou zbavit.

Nohy nahoru

Pokládejte si nohy výš tak často, jak jen je to možné. Tak se totiž voda z nohou zase odbourá. Tuto kúru byste měli zařadit do každodenního života, a to především večer – třeba při čtení nebo sledování televize.

Jízda na kole

Také trénink nateklým nohám výrazně pomáhá. Pravidelný pohyb navíc aktivuje stahování v cévách, což podporuje jejich elasticitu a brání povolení. Krev se nemůže hromadit a nohy nenatékají. Pomůže jakýkoli sport, ale nejvhodnější je jízda na kole a plavání.

Vodní lázně

Opravdu skvělé na nateklé nohy jsou chladné Kneippovy lázně. Přitom se vede proud studené vody od malíčku pravého nohy až po koleno, pak třikrát zopakujete a pokračujete s levou nohou. Na posílení cév je potřeba proceduru opakovat každý den.

Vhodné oblečení

Těsné oblečení vyhoďte – a to nejen kalhoty, ale i halenky a trička. Důvodem oteklých nohou nejsou jen pevné okraje ponožek a punčoch, ale i přehřívání celého těla. Díky volnému oblečení si nebudete škrtit cévy a zbavíte se otoků na nohou i rukou.

Chůze naboso

Při chůzi s bosýma nohama posilujete mnohem více svalů, než když jsou chodidla celý den uvězněná v botách. Bosochůze podporuje hladký průtok krve, a přispívá tak k odbourávání přebytečné vody.

Nesolte příliš

Sůl váže v těle vodu. Příliš slaným jídlem tedy riskujete hromadění vody v těle a nateklé nohy. Jedním dnem bez soli dokonce můžete přispět k cílenému odvodnění, a to pomáhá i na těžké nohy. Vyzkoušejte jíst jeden den jen vařenou rýži (bez soli), a pokud možno neslazený jablečný kompot, k tomu pijte bylinkový čaj nebo kohoutkovou vodu.

Zdroj: life line, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat