Za jakékoliv situace optimistou

Optimismus je způsob života, kterému se můžete naučit. Se správnými triky, které snadno včleníte do svého každodenního života, se stanete optimistou snadno.

Patříte k lidem, kteří se probouzejí s úsměvem na tváři? Nebo se nového dne bojíte a čekáte problémy? Pokud je pro vás každý den příslibem nového štěstí, pak jste zřejmě životní optimista. Optimisté věří v budoucnost a jejich pohled na svět je pozitivní.

Optimisté žijí zdravěji

Studie ukazují, že optimisté žijí zdravěji, šťastněji a déle než pesimisté se svým věčně černým pohledem na svět. Riziko, že budou trpět depresemi a srdečními problémy je menší a kromě toho mají nižší krevní tlak.

Naučte se být optimistou

I když jste spíše pesimista, nemusíte se ničeho bát. Podle jedné studie provedené výhradně na dvojčatech je pesimismus vrozený pouze z 25 procent – tedy ještě méně než jiné osobnostní rysy. Ta dobrá zpráva tedy je, že pokud jste se teď rozhodli být optimistou, můžete se to naučit. S následujícími tipy to zvládnete.

Napište, za co jste vděční

Napište, za co jste ve svém životě vděční. Tato metoda vám pomůže být vděčnější a spokojenější, což dlouhodobě povede k pozitivnějšímu přístupu k životu. Mimochodem, mindfulness diáře jsou skvělým způsobem, jak začít den pozitivněji během několika minut.

Sněte

Jaké jsou vaše cíle? Jaké jsou vaše sny? Kde se vidíte za pět let? Přemýšlejte o tom, kde chcete v životě být, pokud jde o kariéru, rodinu, vaši osobnost nebo vztah. Pak si představte, klidně s hudbou v pozadí, jak se tyto sny plní. Ti, kteří o své budoucnosti sní, žijí optimističtěji.

Vyhněte se pesimistům

Místo toho se obklopte optimisty. Pozorujte, jak jednají, jak mluví s ostatními a jak se vyrovnávají s neúspěchy. Z tohoto chování se můžete hodně naučit. Ostatně platí – dobro přitahuje dobro. Když se obklopíte optimisty, zjistíte, že tento pozitivní pohled na život je nakažlivý.

Hledejte štěstí v neštěstí

I když se věci na první pohled mohou zdát bezútěšné, všímejte si toho pozitivního. V každém neúspěchu je lekce, kterou si můžete vzít na svoji cestu životem – podle hesla „co tě nezabije, to tě posílí“.

Síla úsměvu

Úsměv je základní součástí optimistického pohledu na svět a životného stylu, uvolňuje stres a produkuje hormony štěstí. Takže až se příště probudíte a podíváte se na sebe do zrcadla, proč se neusmějete? A pokud vám budou pořád vadit rozevláté vlasy a tmavé kruhy pod očima, berte to s humorem a zasmějte se sami sobě.

Optimistický životní postoj ale neznamená, že nemůžete mít špatnou náladu nebo si dovolit být smutní. I to patří k životu, proto tyto pocity nepotlačujte, jen jim dejte jen tolik prostoru, který je nezbytně nutný. V opačném případě by zadržované pocity podporovali, abyste se negativními myšlenkami zabývali několik dní nebo dokonce týdnů.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat