Telefonní detox pro každý den

Po cestě do práce, o přestávce na oběd, po cestě z práce a večer na gauči – zamyslete se, jak často se díváte do svého chytrého telefonu. Mohlo by to totiž mít až šokující následky!

Ruku na srdce – dokážete si vůbec ještě představit, jak byste žili bez svého mobilního telefonu? Ostatně používáme ho už téměř při každé situaci. Ale koukání na malou obrazovku mobilu nebo prohlížení aplikací může mít velmi závažné zdravotní následky.

Mimochodem odpověď na úvodní otázku je 88krát denně. Tak často se v průměru skutečně do mobilu díváme. Sedí to i na vás?

Jaké následky má celodenní koukání do mobilu

Nekonečné skrolování, příliš světlý displej, texty v miniaturním formátu – pohled na náš chytrý telefon naše oči velmi zatěžuje. Oči tak mohou zčervenat nebo vyschnout a objevují se problémy se zaostřováním. Možné následky jsou i bolesti hlavy. Už jste na sobě podobné příznaky také zpozorovali? Možná je tedy čas na mobilní detox.

Bolest šíjových svalů

Víte, jak sedíte, když se díváte do mobilu? Většina lidí má sklon k tomu se shrbit a nechat spadnout hlavu dopředu. Následkem je ale velmi vysoká zátěž na šíjové svalstvo, která dlouhodobě vede k urputným bolestem. V takové pozici je navíc velmi těžké správně fungovat i pro vaše plíce. Díky tomu je tedy možné, že vaše tělo má díky mobilu nedostatek kyslíku a srdce musí pracovat o to intenzivněji.

Bolesti rukou, prstů a kloubů

Díky křečovitému držení mobilu si můžete přivodit nejen syndrom karpálního tunelu, bolesti palce nebo zápěstí. Zdá se vám váš palec někdy jakoby „mrtvý“? Pak je nejvyšší čas na mobilu trávit i poznání méně času.

Poruchy spánku

Prohlížet si v telefonu e-maily, internet nebo aplikace ještě před usnutím může mít z dlouhodobého hlediska vliv na kvalitu spánku. Podle názorů lékařů může nadměrné používání mobilních telefonů vést dokonce k depresím.

Zdroj: názory autora, healthline.com, psychologytoday.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat