Podpora vnitřního růstu

Rozvoj osobnosti je součástí života a nadále rozvíjí náš charakter. Jak můžete svůj vlastní proces růstu podpořit?

Rozvoj osobnosti je především o osobním růstu, změnách svých charakterových vlastností a vlastního způsobu myšlení. To může ovlivnit vaši osobu s ohledem na vnímání sebe sama, ale také na to, jak jednáme s ostatními lidmi. Během procesu rozvoje osobnosti a vlastnímu vnitřnímu růstu dochází ke změnám v oblastech tolerance, posílení sebevědomí, vnitřní spokojenosti, zvládání stresu a pozitivním myšlení.

Krása každého člověka spočívá v tom, že jeho osobnost není v době zrození vytesaná do kamene. Může se měnit, zažité myšlenkové pochody se mohou rázem roztříštit a zcela předefinovat. Vědci dosud nebyli schopni s jistotou říct, do jaké míry naše geny naši osobnost utvářejí. Jisté však je, že v průběhu života můžeme zcela změnit své osobnostní rysy. Bez ohledu na to, jakou jsme měli výchovu, přátele, partnery. Nakonec je jenom v našich rukou, abychom se stali tím, kým jsme a chceme být. Stojí to ale hodně práce.

Proč bychom se měli chtít rozvíjet

Další rozvoj naší osobnosti rozšiřuje naše obzory a dělá z nás osobu, kterou chceme být. Naše vlastní hodnoty při tom hrají obrovskou roli. Říkají nám, jakým směrem by se náš osobnostní rozvoj měl zaměřit. Ve většině případů si je ale ani přesně neuvědomujeme, vede nás tak spíše podvědomí nebo „šestý smysl“.

Co potřebujete pro vnitřní růst

Kromě otevřenosti, osobní odpovědnosti, vytrvalosti a ochoty přehodnotit své činy a způsoby myšlení v každodenním životě, byste měli určit, v jaké fázi se vaše osobnost nachází právě teď. Jaké jsou vaše silné a slabé stránky, cíle a naděje?

Potom si určete svůj cíl. Jakým člověkem chcete být? Chcete se zbavit strachu, rozšířit obzory nebo se zaměřit jen na jedno téma? Když budete mít své cíle v hlavě a před očima, můžete o ně usilovat. Vyjděte ze své komfortní zóny, ale nechtějte se ze sebe udělat nějakou jinou osobu.

Zdroj: my life, https://www.indeed.com/career-advice/career-development/improve-your-personal-development-skills, https://www.breathehr.com/en-gb/blog/topic/employee-performance/11-personal-development-strategies-that-really-work






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat