Posun z obyčejného sprchování na zdraví prospěšný proces

Jaké mýdlo používat a jak správně zacházet s holicím strojkem? A proč si místo dlouhé horké koupele raději dopřát vlažnější sprchu, a to nejen v zimě? Nedělejte v koupelně chyby, které vám pleť neodpustí!

Ať už se člověk koupe ráno či večer, dělá to tak nějak automaticky a bez většího přemýšlení. Ostatně, proč tuhle běžnou každodenní proceduru nějak zbytečně řešit, že? Copak se tady dá něco pokazit? Kupodivu dá. A dost věcí! Jakých chyb a hříchů se možná dopouštíte i vy? Pozor si dejte hlavně na tyhle.

Špatné mýdlo rovná se špatná pleť

Mít ty správné pomocníky je alfou i omegou očisty. Co ve vaně nebo sprše používáte vy? „Obyčejné mýdlo bez hydratačního činidla, stejně jako většina antibakteriálních přípravků, může pleť skutečně vysušit, čímž narůstá riziko podráždění, poškození i rychlejšího stárnutí,“ varuje americká dermatoložka Mona Gohara. Ta doporučuje produkty, které obsahují kyselinu stearovou, neboť pomáhají odstraňovat nečistoty a kůži zároveň zvláčňují.

Z horké vody nic dobrého nekouká

Dopřát si dlouho a horkou koupel? Samozřejmě, vzhledem k aktuálnímu ročnímu období poměrně běžný jev. Jenže mívá následky! „Příliš vysoká teplota vody připravuje pokožku o přirozené ochranné oleje a lipidy, které zachycují tekutiny a podporují hydrataci,“ vysvětluje výše zmíněná expertka. Ta se netají tím, že zvláště v zimě vám taková zahřívací kúra může dvojnásobně uškodit.

Holicí strojek se dokáže vymstít

Když jde o počet břitů na holícím stojku, více určitě neznamená lépe. Myslete na své nohy a jejich pohodlí! „Naprosto ideální je jednoduchý strojek s maximálně dvěma čepelemi, protože je obecně šetrnější. Záleží ale také na technice. Vždy s ním pohybujte směrem od kolen ke kotníkům, nikoli opačně. Tím nejenže efektivněji odstraníte chloupky, podstatně snížíte i riziko, že se hluboce pořežete, což způsobí jen obtížně léčitelné jizvy,“ domnívá se dermatoložka Mona Gohara. Slyšíte tyto rady poprvé, nebo jsou pro vás úplně běžné?

Zdroj: thehealthy.com, https://www.moderndermct.com/blog-1






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat