Třes rukou lze zmírnit heřmánkem

Třesou se vám ruce, což vás pořádně znervózňuje? Pomůže heřmánek, levandule nebo kozlík. Doporučuje se také navýšit příjem omega-3 mastných kyselin.

I když nejde o život ohrožující problém, třesoucí se ruce mohou hodně znepříjemnit vykonávání každodenních úkonů. Že se prsty klepou jen vlivem prochladnutí, což se teď v zimě úplně nabízí? Ale kdepak, možných příčin je mnohem víc.

Seznam viníků není krátký

Možná tomu nebudete věřit, ale třes horních končetin způsobují třeba nutriční nedostatky, zejména nízké hladiny vitaminu B12 nebo hořčíku. Tedy alespoň podle odborníků, kteří upozorňují na to, že s ním klidně může souviset také užívání některých léků, nadměrná konzumace kofeinu, chronický stres a  spánková deprivace. Roli zde podle nich může sehrát i hyperaktivnost štítné žlázy, cebelární ataxie (porucha koordinace) či zhoršená funkce jater. V případě dlouhotrvajících nekontrolovatelných rytmických svalových pohybů byste určitě měli navštívit lékaře a vše s ním prodiskutovat. A než se k němu dostanete, můžete si zkusit ulevit třeba takhle…

Do služby se hlásí heřmánek

Že je heřmánek mocným harmonizátorem psychiky, to není žádným tajemstvím. Protože uklidňuje nervový systém a uvolňuje svalové křeče, na třes rukou se vřele doporučuje. Hodně se samozřejmě zmiňuje i to, že mírní stres a zbavuje úzkostí. Vsadit lze na konzumaci čaje, ale i heřmánkový olej může představovat řešení. Je nejen skvělým masážním prostředkem, ale i relaxační přísadou do koupele. Mimochodem, stejný účinek má i levandule nebo kozlík lékařský.

Úprava jídelníčku má své opodstatnění

Na nervový systém mají velice příznivý vliv i omega-3 mastné kyseliny, protože podporují zdraví neuronů a působí proti zánětům. Navyšte jejich příjem, naleznete je například v tučných rybách, tresčích játrech, dýňových a lněných semínkách či různých druzích ořechů. A když už budete při té nápravě zmíněné třesoucí se patálie, lékaři se domnívají, že úlevu přinese i mačkání antistresového míčku. Pořídíte si ho?

Zdroje: top10homeremedies.com, nih.gov







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat