Signály těla přetíženého toxiny

Přibíráte na váze, špatně spíte, trápí vás trávicí obtíže a ke všemu se pořád dostavuje migréna? Pokud registrujete i nadměrnou potivost a podivný zápach z úst, můžete za to poděkovat toxinům, kterých už v organismu máte příliš.

Když pomyslíme na toxický odpad, v mysli nám automaticky naskočí obrazy chemických továren, které ve velkém chrlí škodlivé pozůstatky průmyslové výroby. Jen málokoho napadá, že i naše vlastní tělo bývá hostitelem mnoha toxinů, kovů a dalších chemikálií, které si se zdravím tak docela netykají. Jak jsme k nim ale přišli? Jednoduše – žijeme.

Hrozba, co je všude a ve všem

Vzduch, který dýcháme, je kontaminován kdečím. Hlavní příčinou tělesné toxicity je i konzumace potravin s obsahem konzervantů a jiných pochybných složek. A těch pesticidů, co se skrývá na lákavě vypadajícím ovoci a zelenině! Také naše pokožka absorbuje hodně nežádoucích látek. Jak by také ne, vždyť se nacházejí ve většině běžně využívaných kosmetických produktů.

Zkrátka a dobře, kdo jí, pije a pečuje o svůj zevnějšek, ten se škodlivostem nevyhne. Jejich neustálé hromadění narušuje funkce orgánů, čímž přispívá k rozvoji srdečních chorob, depresí, kožních vyrážek, metabolických poruch, astmatu, alergii, biologickým mutacím i neplodnosti. Lze nějak poznat, že už to k těmto komplikacím pomalu směřuje? Ale jistě. Poslouchejte své tělo a neignorujte jeho tísňové volání. Jakými signály dává najevo, že je přetíženo odpadem?

Zácpa a nadváha jako varovná znamení

Za zpracováváním a hlavně vylučováním toxinů prostřednictvím přirozeného vyprazdňování „stojí“ tlusté střevo. Pokud je však množství útočících toxických látek větší, než s čímž se dokáže poprat, zpravidla podle lékařů dochází k zácpě, stejně jako k častému a obtěžujícímu nadýmání. Protože toxiny mění i hormonální hladiny organismu, projevuje se jejich řádění také nekontrolovatelným přibíráním na váze. Dalšími ukázkovými důkazy dle americké studie publikované v magazínu Environmental Health Perspectives bývají bolesti hlavy a migrény, permanentní únava, emoční nestabilita, zápach z úst, svalové křeče, nadměrná potivost a nespavost. Jestli u sebe takové stavy pozorujete, je nejvyšší čas na poctivý detox.

Zdroj: top10homeremedies.com, https://www.sfadvancedhealth.com/blog/how-to-tell-if-your-body-is-suffering-from-toxin-overload-diagnosis-and-treatment, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3569688/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat