Síla žití ve vědomém životě

Neklid, stres, vyhoření, vnitřní neklid. To jsou slova, která popisují současný převládající duševní stav naší společnosti.

Stavíme mrakodrapy, mosty, obrovská letadla, jaderné zbraně a měříme úspěch podle HDP. Zkoumáme hlubiny oceánů, pouštíme se s technologicky nejvyspělejšími dalekohledy i do nekonečných rozloh vesmíru, zapomínáme však prozkoumat tu nejzřejmější věc – sami sebe. Jsme rozhodně nejrozvinutější populací, ale jsme také nejšťastnější? Současné statistiky ukazují opak.

Co je to vědomí

Vyprávět o vědomém životě lidské bytosti je jako vyprávět rybám o vodě. Voda je tak přímou součástí života ryby, že ji nelze oddělit. Stejné je to s lidským vědomím – vědomí je podstatou života.

Vědomý život je předsevzetím a zároveň klíčem, který nás svede k prozkoumání vnitřního prostoru v nás. Jen uvnitř sebe najdeme dostatek moudrosti a síly vidět každou krizi jako příležitost plně rozvinout svůj potenciál, a přitom neztratit svůj vlastní život.

Síla nového rána

Ráno dělá den – na tomto rčení je hodně pravdy, protože pokud chcete integrovat vědomý život, zítřek by pro to mohl mít rozhodující rozdíl. Pokud každé ráno využijeme frekvenci našeho mozku pro sebe, můžeme ji vidět jako nástroj pro zvyšování povědomí a tím i pro větší všímavost v každodenním životě. Vědomí charakterizují nízké vibrace našeho mozku.

Dovolte si být

Co vám pomůže se transformovat do vědomého života v krátkém čase a zbavit se stresu je – dovolit si být. Naše společnost je efektivní, rychlá, extrémně orientovaná na cíl a možní dokonce úspěšnější než kdykoliv předtím, ale ztrácí ze zřetele, proč tu jsme: pro život. Takže tím, že si dovolíte být vědomi, místo abyste svůj život hledali, osvobozujete se od nutnosti neustálé zaneprázdněnosti a veškerého utrpení, které nevědomě způsobuje. Pak už nebudete hledat štěstí a klid, pokud si dovolíte být, pak vás štěstí najde.

Jak vypadá vědomý život

Vědomý život je základem pro rozvinutí vašeho vědomí tak, že:

Konečně budete naplno žít, místo abyste čekali až život začne.

Ponoříte se do své vlastní existence.

Místo abyste o tom jen četli, duševní zdraví budete sami vyzařovat.

Stres, starosti, strachy jsou nyní vašimi učiteli, ne nepřáteli.

Zdroj: názory autora,https://www.bekindmagazine.com/six-steps-to-conscious-living-in-2020/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat