I přes problémy je hrdost na místě

Problémy nikdo z nás nevyhledává dobrovolně. Ale na některých můžete najít alespoň něco pozitivního – díky nim na sebe můžete být hrdí…

Kdo by měl rád problémy? Sice nás celý život udržují ve střehu a nedovolí usnout na vavřínech, ale při většině z nich máme tendenci se ptát sami sebe: „Proč zase já?“ „Čím jsem si to zasloužila?“ Možná je ale potřeba se podívat nejen na věci, které děláme špatně a ve kterých chybujeme, ale hledat i ty správné, které by nám mohly problémy způsobovat. A na takové pak můžeme být hrdí.

Štve vás, že nemůžete udělat víc

Štve vás někdy, že oceány jsou plné plastů a vy nemůžete dělat nic jiného, než nakupovat do plátěných tašek a používat udržitelný kelímek? Nebo byste chtěli trávit čas více se svými dětmi, než abyste byli od rána do večera v kanceláři? Pokud to, co můžete udělat se vám nezdá dost, naznačuje to, že se podceňujete. A můžete si být jistí, že tímto přístupem uděláte vždy to nejlepší.

Nedaří se vám naplnit své plány

Neúspěch je důkazem odvahy, protože jen ten, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Pokud si myslíte, že porážky jsou spíše známkou nadměrné důvěry, můžeme vás ujistit, že pokud se přeceňujete, nebudete vnímat své vlastní selhání jako svůj problém, ale jako vinu ostatních.

Někdy se s druhými neshodnete

Občas se s někým pohádáte, protože s ním nesouhlasíte nebo se vaše zájmy a potřeby liší? Skvělé! To znamená, že si stojíte za sebou a do konfliktu jdete otevřeně místo toho, abyste se užírali uvnitř nebo druhé pomlouvali za zády. Konflikty jsou v sociální interakce nevyhnutelné, emoce jsou lidské a normální a každý z nás má na ně právo – svědčí dokonce o našem zdravém sebevědomí.

Váš život není vždy snadný

Existuje v životě několik pravidel, které musíte dodržovat, i když ve skutečnosti nedávají smysl? Vaše kamarádka vás zatěžuje svými problémy, i když už tak jste ve stresu? No tak to prostě je. Pokud jste ohleduplní, držíte dohody a jste tu pro lidi, kteří pro vás něco znamenají. Život není jen sladký, někdy musíme kousnout i do pořádně hořkého sousta. Jinými slovy, pokud je váš život občas těžký nebo vyčerpávající, může to být proto, že jste dobrý, ohleduplný a velmi silný člověk se svědomím.

Zdroj: názory autora, https://www.happierhuman.com/proud-yourself/, https://exploringyourmind.com/the-importance-of-feeling-proud-of-yourself/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat