Ženská prsa pod drobnohledem

Co se rozumí pod pojmem prsa? Co je tvoří? Ve kterých zemích jsou prsa obzvláště velká a jak vypadá dokonalá prsa. A znáte tajemství mužského nadšení pro ženská prsa? Když už mluvíme o mužích, jejich fixace na ženská prsa může dokonce zvýšit naše zdraví a zachránit životy.

Lingvisté se na významu slova prsa příliš neshodují. Někteří ho používají i pro oblast mezi oběma prsy – dekolt. A hlavně označení "prsa" se používá především pro ženská prsa.

Co tvoří prsa?

Ženský prs se skládá převážně z tukové a pojivové tkáně a mléčné žlázy. Žlázová tkáň se používá k produkci mléka, které je nezbytné pro první měsíce života dítěte. Mléčné kanálky vedou k bradavce, na jejichž konci jsou mléčné sáčky, ze kterých se čerpá mateřské mléko během kojení. Prsa jsou také protkaná lymfatickými cévami a uzlinami, stejně jako žilami a nervovými cestami (1).

Posedlost ženskými prsy

Fascinace, kterou prsa vyvolávají u mužů, je z biologického hlediska více než zvláštní. Na jedné straně jsou muži jedinými samci savců, kteří projevují své nadšení ženskými prsy, na druhé straně jsou ženy jedinými savci, kterým se prsa vyvíjejí během puberty, zcela nezávisle na těhotenství. Ale proč jsou prsa tak zábavná jak pro ženy, tak pro muže, pokud jde o sex?

Existuje hned několik teorií. Podle první teorie je to proto, že jsou prsa jsou podobná zadku. Koneckonců, opice mají výrazné hýždě, aby okouzlily mužské příslušníky tlupy. Druhá teorie tvrdí, že žena, která ukládá tuk do prsu, je dobře živená a může tak zajistit zdravé potomstvo. Teorie číslo 3 říká, že když žena kojí, kojení dítěte uvolňuje vazebný hormon oxytocin, takže matka je plně zaměřena na dítě. Prostřednictvím masáže a laskání prsu partnerem se také uvolňuje oxytocin, což zvyšuje pravděpodobnost, že žena bude souhlasit se sexem (2).

Úloha ženských prsou

Na rozdíl od všech ostatních ženských savců, které krmí své potomky pouze na strucích, ženám rostou prsa již v pubertě. Kromě sexuálního aspektu, který dráždí muže, je ženský prs původně navržen především jako tuková zásoba, aby byla zajištěna schopnost kojit a poskytovat potomkům mléko po těhotenství a vyvíjet se z dívky na ženu. Kromě toho lidské potomstvo potřebuje více energie než zvíře, aby přežilo a například trénovalo vysoce funkční mozek.

Nechte se masírovat častěji

Masírovat prsa byste si měli nechat nejen jako součást předehry, ale také ze zdravotních důvodů. Správným hnětením prsou můžete snížit rakovinné buňky a zabránit jejich vývoji. Toto jemné mačkání není použitelné jako jediná metoda terapie, ale může pomoci předcházet růstu rakovinných buněk (3).

Proporce dokonalého ňadra

Britský kosmetický chirurg Dr. Patrick Malluccis hodnotil obrázky modelů, jejichž prsa byla v očích široké veřejnosti považována za krásná a hledala podobnosti. V průběhu své úvahy dospěl k následujícímu vzorci pro dokonalé ňadro: 45 procent prsu by mělo být nad linií bradavky, 55 procent níže. Kromě toho bradavky ideálně směřují nahoru pod úhlem 20 stupňů. Podle výpočtu je velikost a tvar prsu irelevantní (4).

Kde hledat ideální velikost

Na tzv. "světové mapě velikostí košíčků" je vidět, že velká prsa se vyskytují hlavně u žen, které žijí v chladnějším podnebí, jako je Finsko, Norsko, Švédsko a Rusko. Průměrná velikost těchto zemí je D. České dámy jsou těsně za průměrem C až D a daleko před ženami z Číny a Afriky, které plní košíčky velikosti A (4).

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6399777/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210352/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4789017/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6908378/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat