Barvy pro podporu kreativity

Barvy ovlivňují mnoho oblastí lidského života, třeba náladu, produktivitu a kreativitu. Které používat, abyste při práci nebo studiu podávali ty nejlepší výkony? Ani červené se nemusíte bát!

Pracovny a kanceláře by měly být uzpůsobeny tak, aby povzbuzovaly k aktivitě a činnosti. A k tomu se využívají právě barvy. Intenzita každé z nich je ale nesmírně důležitá. Pamatujte, že vysoká intenzita smysly stimuluje, zatímco nízká naopak uklidňuje (1).

Žlutá

Žlutá je emocionální barva. Představuje kreativitu, přátelskost, optimismus a sebevědomí. Pokud chcete povzbudit pozitivitu, kreativitu a štěstí, je pro vás vhodným kandidátem (1).

Modrá

Modrá se považuje za intelektuální barvu. Představuje důvěru, logiku, komunikaci a efektivitu. Modrou používejte jako primární barvu v kancelářských prostorách, které vyžadují soustředění a psychickou zátěž (1).

Zelená

Zelená se osvědčila jako skvělá barva v kancelářích, ve kterých lidé pracují dlouhé hodiny. Představuje harmonii, přírodu a vitalitu. Nemáte-li možnost začlenit ji do interiéru, dívejte se z okna – v pravidelných intervalech. Pouhý pohled do zeleně zvyšuje potěšení z práce a naopak snižuje pracovní vypětí (a ulevuje bolavým očím) (1).

Červená

Barva krve a sexu. To je červená. Představuje odvahu, sílu a vzrušení. Je to skvělá barva pro použití v oblastech pracoviště, které vyžadují fyzickou námahu. K těm patří třeba hasiči, záchranáři, ale i skladníci (1).

Fialová

Fialová je často spojována s duchovnem nebo luxusem. Může podporovat hluboké rozjímání. Fialová barva má různé účinky na mysl a tělo, včetně povznesení ducha, uklidnění mysli a nervů, vytvoření pocitu spirituality a povzbuzení představivosti a kreativity. Je ale nutné používat ji opatrně a zvolit správný odstín (1).

Oranžová

Oranžová se často spojuje s jídlem a teplem, a proto je přirozenou volbou hlavně v kuchyních. Při správné aplikaci je to ale také zábavná barva, která se hodí do neformálních kanceláří. Barva podporuje omlazení, pozitivismus a optimismus. Oranžová povzbuzuje a podporuje motivaci během náročných časů (1).

Zdroje: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4383146/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat