Covid neblaze působí na velikost penisu

Má problémy s tvrdnutím, a dokonce je i kratší. Skutečně se může stát, že muži po prodělání covidu-19 řeší erektilní dysfunkce, a navíc se jim zkracuje přirození?

Covid-19 jet tu s námi stále. Obecně se ví, že jeho příznaky mohou přetrvávat i měsíce. Podle Kliniky Mayo, což je prestižní americké lékařské výzkumné a vzdělávací centrum a univerzitní nemocnice v Rochesteru v Minnesotě, virus poškozuje plíce, srdce a mozek, což zvyšuje riziko dlouhodobých zdravotních problémů, mezi které se řadí problémy s únavou a náladami, dlouhodobá ztráta chuti nebo čichu, ale také potíže s dýcháním, chronické poškození ledvin či srdeční komplikace (1).

Předpokládá se, že velká část poškození srdce způsobená covidem-19 pochází z velmi malých sraženin, které blokují drobné krevní cévy (kapiláry) v srdečním svalu. S cévami, průtokem krve a její blokací se ale pojí i další, nešťastný, dopad tohoto pandemického onemocnění. A nešťastní jsou z něj hlavně muži (2).

Penis v ohrožení

Vědci stále plně nerozumí tomu, jak virus interaguje s těly různých lidí, nicméně našla se souvislost mezi nakažením koronavirem a změnou velikosti penisu. Když dostanete covid-19, může to ovlivnit výstelku krevních cév. V návaznosti na to se objevují potíže s průtokem krve z jedné části těla do druhé, čímž trpí i penis. Skutečnost je taková, že kvůli koronaviru jsou muži vystaveni pětkrát vyššímu riziku erektilních dysfunkcí. Pokud totiž dojde k jakýmkoli komplikacím, krev není v dostatečné míře nahnána do tepének pyje a tím se nedosáhne optimálního tlaku, který vede ke ztopoření (2). A je toho mnohem víc.

Minus milimetry

Z krejčovského metru radost mít nebudete. „Naneštěstí tento problém má potenciál vést ke skutečnému snížení velikosti samotného pánského přirození. Jakmile v průběhu času ztrácíte průtok krve do této oblasti, smrští se houbovité tkáně penisu, což znamená, že si můžete všimnout zkrácení jeho délky (3)

Pro radu do lékárny i sexshopu

Pokud vy nebo váš partner pozorujete, že je po prodělání covidu-19 něco jinak, obraťte se na praktického lékaře. Ten se bude zajímat o celkový zdravotní stav muže, vyžádá si informace o dřívějších či nedávných zdravotních potížích i užívaných lécích a rozhodne o vhodné léčbě. Hojně se využívají perorálně podávané medikamenty nebo preparáty zvyšující přívod krve do topořivých těles, mnohé zastane i podtlaková pumpa, která se zároveň postará, aby se penis dostal na své původní rozměry – aspoň dočasně. Po zasunutí penisu do vakuové komůrky se totiž vytvoří podtlak tím, že se z cylindru odstraní vzduch. Do penisu se tak nasajete krev, takže nabyde na objemu (3).

Zdroje: (1) www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/in-depth/coronavirus-long-term-effects/art-20490351, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33988001/,  (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8450276/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat