Léčivé kameny proti bolesti hlavy

Zase vás rozbolela hlava? Co kdybyste tento problém nevyřešili farmaceutickými medikamenty, ale minerálem? Přiložit na čelo si můžete třeba achát, citrín, nebo uklidňující ametyst.

Bolest hlavy není nikdy příjemná a zpravidla se objevuje tehdy, když se to hodí ze všeho nejméně. Navíc mívá spoustu příčin, takže ani kdyby člověk sebevíc chtěl, vyhnout se jí zkrátka nelze. Někdy za tuhle svízel může dlouhé sledování počítače, menstruace a nedostatek tekutin, jindy zase stres, klimatické změny, špatné držení těla, konzumace určitých potravin či přetrvávající zánět (1). Nejste kdovíjakým fanouškem léků proti bolesti, protože vám po nich bývá špatně od žaludku? Pak byste úlevu i spásu mohli spatřit v léčivých kamenech. Které se právě v této neblahé situaci náramně hodí?

Achát jako přítel v nouzi

Achát může mít více barevných variant, takže si ten svůj, který zalichotí oku i duši, nalezne opravdu každý. Bez ohledu na odstín je achát minerálem, jež navozuje harmonii organismu, podporuje sebedůvěru a dodává odvahu, a to nejen při citových zklamáních. Protože odstraňuje jakékoli napětí, tlumí i zmíněné bolesti hlavy a únavu očí. Zároveň předchází střevním potížím, neboť příznivě ovlivňuje činnost trávicího traktu. Mimochodem, tenhle lesklý fešák čistí i lymfatický systém. Umístěte si ho na noční stolek nebo přímo na místo, kde bolest cítíte, zlepšení přijde co nevidět (2).

Citrín zabrnká na správnou strunu

Citrín je jako jasně žlutý sluneční paprsek, který vitalitu a optimismus doslova rozdává. Kromě toho, že skvěle zabírá na sužující „bolehlav“, usnadňuje regeneraci, pohlcuje negativní myšlenky a zvyšuje tvůrčí schopnosti svého majitele. Rovněž zajišťuje klidný spánek, působí proti nočním můrám a zesiluje intuici (2). Osloví i vás?

Ametyst má mnoho vítaných schopností

Fialové zbarvení ametystu tak trochu připomíná levandulový háj. A stejně jako tato bylinka symbolizuje vyrovnanost, harmonii i neotřesitelný vnitřní klid. Protože dokáže zkrotit stresové hormony a celkově uvolnit, dá se „naordinovat“ v případě různých bolístek. Pomáhá ale i v jiných oblastech, protože má pozitivní vliv na hormonální stabilitu i metabolismus. Rovněž prý posiluje lásku – k sobě samému i ostatním (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4416971/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2739841/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat