Ranní rituály pro produktivní den

Jak z každého nového dne vytěžit zdravé a produktivní maximum? Není to vůbec nic těžkého. Osvojte si pár jednoduchých návyků a užijte si výhody, které to přináší!

Co obvykle děláte po ránu? Uvaříte si kávu a přemýšlíte o tom, jak moc se vám nechce nastoupit do klasického pracovního kolotoče? Nic proti tomu, protože zcela jistě nejste jediní. Co ale chvíle po probuzení využít mnohem lépe, což zajistí vaši celodenní spokojenost?

Krok správným směrem

Z četných studií vyplývá, že pozitivní začátek dne může významně ovlivnit celkovou úroveň štěstí a zvýšit produktivitu,“ poznamenává americká koučka zdravého životního stylu Kayote Joseph. „Vytváření správných návyků není žádná věda. Chování musí být snadno opakovatelné a následované odměnou. Vyberte si vždy jen jednu úpravu, na kterou se zaměříte a buďte v ní důslední alespoň týden, než do ranní rutiny přidáte další prvek,“ doporučuje zase americká mentorka a wellness specialistka Andrea Marcellus. A jaké zvyklosti si osvojit?

Jídlo jako dobrý start

„Když do snídaně zařadíte jednu nebo dvě superpotraviny, může vám to zlepšit zdraví mozku a zesílit dopamin neboli hormon štěstí. Klíčem je zjistit, která konkrétní jídla na vás nejlépe zapůsobí,“ radí Andrea Marcellus. „Někteří moji klienti preferují mléčné produkty, jiní zase vejce nebo zeleninové saláty. Volba je na každém,“ dodává tato expertka.

Telefon? To je tabu

„Prvních deset minut v bdělém stavu určuje tón celého dne. Proto nechte svá elektronická zařízení stranou. Kontrola e-mailů, čtení textových zpráv, lustrování sociálních sítí, tohle všechno produkuje stresové hormony, které zaplaví vaši mysl,“ varuje zase koučka Kayote Joseph.

Trocha pohybu nikdy neuškodí

„Cvičení je neodmyslitelnou součástí zdravé ranní rutiny, a to i když trvá jen několik minut. Pohyb v kombinaci s dechem okysličí každou buňku v těle, což člověka oživí fyzicky i duševně,“ myslí si Andrea Marcellus. Nechcete si po ránu udělat pár dřepů nebo hodit nějakou tu jógovou pozici?

Zdroj: www.marthastewart.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat