Pevné zdraví vylovíte z teplé vířivky

Léto je dávno za námi a spousta povinností před námi. Nemáte se zrovna teď na co těšit? Vadí vám kratší dny a méně světla? Zarezervujte si místo ve wellness centru a hupsněte do vířivky. Díky ní si zlepšíte náladu i postavu!

Hydroterapie (1), tedy použití vody k léčbě různých zdravotních stavů, je pro tělo i mysl velmi přínosná. Ponoření se do horké lázně, zvlášť po dlouhém, náročném dni, je právě to, co pro relaxaci a únik od všedních starostí potřebujete jako sůl. Potenciální výhody používání vířivky se ale liší od člověka k člověku, nicméně pokud se pro pobyt v perličkové koupeli rozhodnete, můžete počítat hned s několika benefity.

Úleva od stresu

Teplá voda a bublinková masáž ve vířivce vám pomůže zbavit se veškerého emočního, fyzického a duševního stresu. Když jste v jacuzzi, nezáleží na ničem kromě toho, jak dobře se cítíte. Skvělý dojem ještě více umocní vonné svíčky s jemnou hudbou (2).

Svalová relaxace

Vířivky mají masážní trysky, jež pracují na uvolnění svalů a zmírnění bolestí. Pobyt v nich se tak jeví jako skvělý nápad – nejen před nebo po náročnější fyzické aktivitě (2).

Vylepšený spánek

Podle dostupných informací prostá relaxace získaná ponořením do vířivky stačí k tomu, abyste se mohli ponořit do klidnějšího spánku. Hydroterapie pečuje o psychiku a připravuje na noční režim (2).  

Pomoc při artritidě

Spolu s léčbou bolestí svalů jsou „tančící bublinky“ prospěšné i při artritidě. Masážní působení vody a tepla pomáhá zmírnit zánět a ztuhlost, která způsobuje bolest. Voda také nadnáší a snižuje tlak na klouby, což zase zlepšuje rozsah pohybu a flexibilitu. A co teprve takové problémy se zády! Bolest dolní části zad, ať už chronická nebo akutní, vážně ovlivňuje kvalitu života. Ukazuje se však, že lidé, kteří podstoupili hydroterapii, buď samotnou, nebo v kombinaci s jinou léčbou, zaznamenali snížení těchto nepříjemných stavů (2).

Lepší kardiovaskulární zdraví

Odpočinek ve vířivce zvyšuje srdeční frekvenci a snižuje krevní tlak, a to již po deseti minutách pobytu (2). I tohle se počítá!

Spalování kalorií

Vířivka může být jedním z nejpříjemnějších „nástrojů“ pro hubnutí. Odhaduje se, že sezením v horké vodě spálíte o 3 % více kalorií než sezením na gauči (2). Není nutné připomínat, že zvlášť před Vánocemi, gurmánským svátkem plným cukroví a jiných dobrot, se každá „ztracená“ kalorie počítá.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4049052/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4681908/ 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat