Mějte emoce pod kontrolou

Poznejte lépe sebe a své emoce s pomocí těchto skvělých alternativních terapií.

Způsob, jakým společnost mluví o duševním zdraví a pohodě, ušel za posledních 10 let dlouhou cestu. To platí zejména, pokud jde o hodnotu hledání pomoci a podpory; i když stále existují překážky – zejména pokud jde o náklady na soukromou terapii – stále více z nás sklízí výhody z toho, že se dostáváme do kontaktu se svými emocemi.

A jak míříme do roku 2023, tento zájem o emocionální pohodu bude jen růst. 

Buďte kreativní

Například za poslední roky se stále častěji mluví o terapii uměleckým kreslením (arteterapii), terapii psaním, muzikoterapii, nebo dokonce o expresivní arteterapeutické aktivitě. I když je důležité promluvit si nejdříve se svým praktickým lékařem, pokud se potýkáte se svým duševním zdravím, alternativní terapie jsou skvělou volbou pro všechny, kdo chce lépe poznat své emoce a mít lépe pod kontrolou své zdraví (1).

Pokud chcete své duševní zdraví v roce 2023 zlepšit, pak by mohlo být skvělým začátkem vyzkoušet jednu z těchto nových terapií jako součást novoročního předsevzetí.

Výhody alternativních terapií 

Zatímco CBT terapie (2) se tradičně používá k léčbě stavů duševního zdraví, jako je úzkost a deprese, jiné formy terapie mají také své výhody. Například psaní deníku může být pro vaše zdraví velmi přínosné; zapisování myšlenek do zóny bez úsudku vám může pomoci vyčistit mysl. Ve skutečnosti máme tisíce myšlenek, které se nám honí hlavou během 24 hodin, a asi 80 % z nich je negativních, protože designovou funkcí mysli je pomáhat nám přežít a hledat jakoukoli možnou hrozbu.

Problém je v tom, že všechny tyto myšlenky se v našich myslích objevují jako pračka a my nad tím nemáme žádnou kontrolu ani nemáme žádný skutečný kontext ohledně toho, co je skutečné a co ne, což může ovlivnit to, jak vidíme a vnímáme věci, které se dějí v naší době.

Nebojte se nového

I když se myšlenka vyzkoušet alternativní terapii může na první pohled zdát divná, je to skvělý způsob, jak se dostat do kontaktu s tím, jak přemýšlíte a jak se cítíte, což zase může přispět k lepšímu duševnímu zdraví. Navíc je to skvělý způsob, jak využít svou kreativní stránku a možná si během toho užít trochu zábavy (1). Kdo by odolal?

Zdroj: (1) názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470241/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat