Udělejte pro sebe něco dobrého

Klíčové heslo je „péče o sebe“. Většina z nás až příliš zřídka dělá pro sebe něco dobrého. A přitom to nemusí být nic velkého – vyzkoušejte třeba naše tipy.  

Nejdůležitější osoba? To jste stále vy sami. Protože zatímco ve stresu každodenního života často myslíte jen na ostatní, na sebe máte příliš málo času, měli byste se k sobě chovat dobře a mnohem častěji se rozmazlovat. A to je jednodušší, než si na první pohled myslíte. Máme pro vás nápady, jak pro sebe udělat něco dobrého – a dobrý pocit máte zaručený.  

Hýčkejte se – je to jednodušší, než si myslíte

Těšte se

Myslete ráno na jednu věc, na kterou se těšíte, i kdyby to byla jen maličkost. Setkáte se po práci s kamarádkou nebo chcete pokračovat ve čtení vzrušující knihy? Perfektní! Takto začínáte den s pozitivními myšlenkami. Během dne si znovu a znovu vzpomeňte, na co se těšíte, a vědomě vnímejte svou radost z ní. Přinese vám to radost na celý den.

Uvolněte se

Dlouhý den za stolem v nepohodlné pozici je za vámi a vy si všimnete, jak napnuté máte tělo? Narovnejte záda, zavřete oči a dopřejte si jen malou masáž šíje. Pomáhá uvolnit napjaté svaly a působí jako malá přestávka.

Nakupujte

Máte trochu volna? Odměňte se po práci spontánní nákupní horečkou, aniž byste něco skutečně potřebovali. Zajděte do malého obchůdku, který jste vždy chtěli navštívit, a nechte se inspirovat.

Pozorujte svět kolem sebe

Jedna z nejkrásnějších věcí ze všech: pozorování lidí. Posaďte se sami v kavárně, položte telefon a sledujte lidi, kteří spěchají kolem, nebo ostatní lidi v kavárně. Mimochodem, nemusíte se za to stydět, protože ostatní to dělají stejně rádi. Mimochodem, i vy jste jistě zajímavý objekt k pozorování.

Odpočívejte

Všichni prostě potřebujeme čas strávený na pohovce a měli bychom si ho užít. Ať už sledujete Netflix, čtete skvělou knihu nebo sledujete svůj oblíbený film už posté. Udělejte si opravdu pohodlí, nejlépe s horkým čajem nebo kakaem. Potenciální rušivé vlivy, jako jsou hory prádla, klidně ignorujte.

Pečujte o sebe

Udělejte si čas na péči o své tělo. Dopřejte si malé zkrášlující ošetření: Ať už je to peeling, ošetření obličeje nebo jednoduše návštěva u kadeřníka. Když se cítíte dobře ve svém těle, cítí se dobře i vaše mysl.

Tančete

Jste doma sami? Zapněte svou oblíbenou hudbu a tancujte na ni. Jen se uvolněte a užijte si hudbu. To vám pomůže vyčistit hlavu a dostat se do pohybu. Poté se jistě budete cítit plní energie.

Spěte dost

Jste přes den neustále unavení a jen stěží se protahujete pracovním dnem? Stačí jít spát o něco dříve než obvykle. Vyplatí se vám to druhý den ráno, když se probudíte fit a odpočatí.

Kupte si květiny

Nejlepší tip pro dobrý pocit je nákup květin. Květiny vytvoří v bytě skvělou atmosféru, přinesou nádech jarní svěžesti i v největší zimě a vykouzlí úsměv na tváři. Vezměte si kytici do práce, protože tam přeci jen trávíte docela dost času. Pozitivní vedlejší efekt: Uděláte radost i svým kolegům.

Uvařte si něco dobrého

Vařte si jen pro sebe! Jednou z výhod je, že nemusíte dělat žádné kompromisy, můžete si uvařit přesně to, co chcete. Váš partner nemá rád česnek, ale vy ho milujete? Při samotném vaření si vezměte, kolik chcete. A co je nejlepší, nemusíte se poté s nikým dělit, můžete jíst, kolik chcete. Báječné!

Čerpejte sílu z přírody

Příroda je pro nás dobrá. To neznamená, že musíte objímat každý strom, ale udělejte si čas a vydejte se na procházku do parku. Vypněte telefon. Vědomě se kochejte okolím, pozorujte, co vidíte, zhluboka se nadechněte. Pozornost proudí zevnitř ven, nechává se toulat, jsou osloveny všechny naše smysly. Je prokázáno, že příroda má pozitivní vliv na tělo i mysl: klesá krevní tlak, odbourává se stresový hormon kortizol, snižuje se hladina úzkosti a deprese.

Božská koupel

Co může být po dlouhém dni hezčí, než si dát příjemnou koupel? K relaxaci nemusíte nutně zhasínat svíčky. Stačí pustit vodu a přidat příjemně vonící koupelový olej. Koupelová zábava může začít – a pro nás plná relaxace.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat