Působení vody na tělo a mysl

Pít hodně vody je zdravé, to už ví každý. Voda dokáže nejen zmírnit fyzické neduhy, ale má také léčivý účinek na duši. Jak můžeme využít vodu pro naše blaho?

Parní sauna, nebo raději bazén? Když hledám hotel, kde bych si mohl odpočinout na krátkou přestávku, hlavní věc, na kterou se dívám, je lázeňská část. A teď ještě víc, když vím, co znamená pojem SPA: Sanum per aqua (zdraví prostřednictvím vody). To bylo zjištěno již v roce 23 před naším letopočtem, ale tehdy to byly sprchy se studenou vodou, které poskytovaly léčení a ochranu před nemocemi. Římané a Řekové stavěli celé lázně, a i dnes někteří z nás rádi podnikají „poutě“ do lázní a koupališť. 

Pití vody je dobré pro krevní oběh, metabolismus a pleť

I když šlapání vody a cvičební bazény nenalákají každého, při cákání v bazénu, pocení v hammamu nebo při pouhém sprchování můžete zjistit, že se cítíte opravdu dobře. Voda má schopnost léčit nemoci a optimalizovat naše zdraví. Jak zvenku, tak zevnitř.

Jelikož jsme z 50 až 70 procent (v závislosti na věku) tvořeni vodou, je důležitým stavebním kamenem našeho organismu. Pitím vody aktivujeme náš oběh a metabolismus. Především se nám však zlepšuje kůže, téměř třetina tekutin je uložena v největším orgánu. Pokud chcete zvýšit prokrvení pokožky a optimalizovat zásobení kyslíkem, měli byste vypít jeden a půl až dva litry vody denně.

Voda a spiritualita

Voda může nejen zmírňovat fyzické neduhy, ale má také duchovní význam. Připisuje se druhému energetickému centru (čakře) a popisuje schopnost zapojit se a proudit s ním. Druhá čakra se nachází v podbřišku na úrovni vnitřních reprodukčních orgánů. Je sídlem kreativity, tužeb a snů. Často máme nevědomý, vrozený strach z přijetí a povolení změn a nových věcí. Ztráta toho, co víme, proto u mnoha lidí vyvolává paniku a neklid. Ti, kteří se více spojují s živlem vody, zvyšují svou schopnost přijímat neznámé a předělávat svou budoucnost. Voda se může vždy přizpůsobit a změnit. Voda má schopnost se přizpůsobit, ale může také ublížit. Každý, kdo pochopil a přijal, že vše v životě se vždy změní, je stejně extrémně mocný a nadřazený, když s tím prostě plyne.

Zvláštní vnímavost vody

Voda je život a ukrývá život. Má regenerační a relaxační účinek. Lze také najít mnoho úžasných míst síly, protože povrch naší planety tvoří ze 72 procent voda. Ať už moře, jezero nebo řeka: voda má zvláštní vnímavost. Víme, že Měsíc ovlivňuje moře s přílivem a odlivem. Voda je ale velmi vnímavá i jinak. 

Voda v nás reaguje na negativní emoce

Pokud si tedy znovu uvědomíte, že jsme z velké části tvořeni vodou, můžete si odvodit, že negativní emoce a myšlenky mohou ovlivnit nás a celý náš organismus daleko více, než si myslíte. A že je nesmírně užitečné vytvořit kulturu pozitivních a více vibrujících myšlenek, jako je vděčnost, radost, štěstí a láska, a zároveň si ji vnitřně zachovat.

Pomalé, plynulé pohyby uklidňují tělo po stresujícím dni

Každý, kdo nese velkou zodpovědnost, je stále v pohybu, zažívá stres, má na sebe vysoké nároky a očekávání, vytváří velké vnitřní teplo a musí najít ochlazující, klidnější rovnováhu. Restorativní jóga nebo jin jóga s pomalými plynulými pohyby zajistí, že se znovu více spojíte s vodním živlem. Vědomé pomalé dýchání nás připravuje na důvěru v život. Dýchání se děje, nemusíme pro to nic moc dělat. Udělejte si chvilku a snažte se nekontrolovat svůj dech. Raději se ponořte do kvality pouhého přijímání dechu, jak bychom měli přijímat život se všemi jeho dojmy a zážitky: oddaně, s důvěrou a plynule.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9028498/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat