Rané příznaky mužské hormonální nerovnováhy

Mužská hormonální nerovnováha je stejně krutou realitou jako ta ženská. Jak ji (včas) poznat? Tyhle signály jsou dost výmluvné!

Léčba mužské hormonální nerovnováhy nebo snížené hladiny testosteronu závisí na základní příčině a závažnosti stavu. V každém případě je důležité vědět o časných příznacích těchto hormonálních výkyvů, přičemž existuje několik jasných signálů, kterých si můžete u svého partnera všimnout.

Nízká chuť na sex

Testosteron v mužském libidu hraje klíčovou roli. Pokud jeho hladina klesne, může to vést ke snížení zájmu o sex či potížím s dosažením a udržením erekce.

Únava a snížená hladina energie

Testosteron u mužů zodpovídá za poskytování energie a vytrvalost. Je-li ho v těle málo, pánové jsou unavení a nezastávají tolik práce a úkolů jako dřív.

Ztráta svalů a úbytek síly

Snížená hladina testosteronu zároveň může vést ke ztrátě svalové hmoty a úbytku síly. Je vám podezřelé, že je partner tak nějak fyzicky oslabený? Pak je to pravděpodobně způsobeno nízkou hladinou uvedeného hormonu.

Změny nálady

Testosteron ovlivňuje i náladu a emocionální pohodu. Muži s nízkou hladinou testosteronu pociťují změny nálady, podrážděnost nebo deprese. Časté domácí hádky tedy představují raný příznak mužské hormonální nerovnováhy.

Zvýšený tělesný tuk

Pokud si všimnete nárůstu tělesného tuku, zejména v oblasti břicha, navzdory dodržování zdravé stravy a cvičení, je viníkem, jak jinak, bídná hladina testosteronu.

Co s tím?

Je však důležité poznamenat, že správnou diagnózu a léčbu určí lékař. Pokud odborník shledá, že se skutečně jedná o hormonální nerovnováhu, doporučí změny životního stylu, jako je pravidelné cvičení, zdravé stravovací návyky, zvládání stresu a kvalitní spánek. V některých případech mohou být předepsány léky na zvýšení produkce testosteronu nebo blokování přeměny testosteronu na estrogen.

V praxi se však osvědčují i některé doplňky stravy, které obsahují minerály a vitaminy, jako je hořčík, selen, vitamin D, vitamin E a bylinné extrakty od indického ženšenu po pískavici řecké seno. Je důležité, aby se tyto doplňky užívaly každý den a pravidelně, a to po dobu minimálně tří měsíců.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4700394/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat