Večerní triky proti nafouklému břichu

Žaludeční nepohodlí, bolest břicha, tvorba plynu v žaludku či časté říhání. Už vás nebaví probouzet se s pocitem, kvůli kterému hned po ránu míváte špatnou náladu? Tyto účinné metody se používají po staletí a mohou pomoci usnadnit trávení, snížit záněty a nepohodlí.

Převezměte kontrolu nad svým trávicím zdravím! Jak a čím? Efektivní večerní triky proti nafouklému břichu jsou časově, fyzicky i finančně velmi nenáročné. Ostatně, posuďte sami.

Vypijte uklidňující bylinkový čaj

Než půjdete do postele, uvařte si šálek bylinkového čaje známého pro své trávicí vlastnosti. Vhodný je heřmánkový, mátový, kurkumový, zázvorový, fenyklový či pampeliškový čaj. Zmírní zadržování vody a tím sníží nadýmání.

Do večerního jídla zahrňte probiotika

Potraviny bohaté na probiotika podporují zdravou rovnováhu střevních bakterií. Proto pro svou lehkou večerní svačinku zvolte misku jogurtu nebo kefíru.

Jezte jídlo bohaté na hořčík

Jídlo bohaté na hořčík při snižování nadýmání dělá zázraky. Hořčík, životně důležitý minerál, podporuje trávení, pomáhá tělu relaxovat a uvolnit se, redukuje stres a prodlužuje hluboký spánek. Kde ho hledat? Před spaním slupněte pár mandlí, kopeček špenátu, banán nebo čtvereček kvalitní hořké čokolády s vysokým podílem kakaa.

Zacvičte si

Pohyb střeva rozhýbe jako nic jiného. Půlhodinová procházka na čerstvém vzduchu vám prospěje po všech stránkách a určitě je pro tělo i mysl užitečnější než sledování večerních televizních zpráv. Pro zmírnění nadýmání a podporu trávení se ovšem hodí i jóga. Apanásana (pozice vyhánějící větry) se provádí na zádech – jednou, nebo oběma nohama a jejich přitažením na břicho. Udělejte si pár minut času na protažení a uvolnění a dopřejte svému tělu relaxaci a nalezení rovnováhy.

Změňte polohu spánku

Věřte nebo ne, ale způsob, jakým ke spánku uléháte, má na nadýmání vliv. Zvednutí horní části těla pomocí dalšího polštáře nebo zvednutí „hlavy“ postele zabraňuje, aby se kyselina ze žaludku přesouvala zpět do jícnu. Zkrátka a dobře, tento mírný sklon pomáhá gravitaci udržet žaludeční kyseliny na správných místech, čímž se redukuje nadýmání a břišní nepohodlí.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4991532/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat