Nejlepší esenciální oleje na bolesti hlavy

Pokud trpíte častými bolestmi hlavy, snažíte se najít účinnou léčbu. Jistě, nedostatek prostředků zřejmě není problém, ale možná jste ještě nezkusili něco, co vám skutečně pomůže. Esenciální oleje na bolesti hlavy.

Miliony lidí na celém světě trpí každý den bolestmi hlavy z různých důvodů a často si nejsou jisti příčinou. Existuje mnoho příčin, včetně stresu, únavy, alergií, hormonů, nutričních nedostatků, zácpy, špatného držení těla, nízké hladiny cukru v krvi a konzumace alkoholu nebo drog.

Nejběžnější léčbou bolesti hlavy je lék proti bolesti, ale tyto pilulky mají řadu ošklivých vedlejších účinků, jako je poškození ledvin a jater – a navíc se nezabývají příčinou problému.

Esenciální oleje slouží k léčbě bolesti hlavy, protože bezpečně a účinně léčí příčinu bolesti hlavy. Navíc, když používáte esenciální oleje na bolesti hlavy přes difuzér, nedochází k žádným nepříjemným vedlejším účinkům a svou dávku máte zcela pod kontrolou – upravte ji podle typu bolesti hlavy, kterou pociťujete.

Není divu, že se používají po tisíce let – tyto zázračné oleje dokážou léčit téměř jakýkoli zdravotní stav.

Máta peprná

Přednosti mátového oleje spočívají v jeho dlouhotrvajícím chladivém účinku na pokožku, schopnosti inhibovat svalové kontrakce a roli při stimulaci průtoku krve v čele. Lokální aplikace mátového esenciálního oleje na čelo a na spánky účinně zmírňuje tenzní bolest hlavy. Pro zlepšení krevního oběhu, snížení bolesti a uvolnění napětí zřeďte dvě až tři kapky mátového oleje s kokosovým olejem a vetřete do ramen, čela a zátylku.

Levandule

Levandulový esenciální olej má různé terapeutické vlastnosti. Navozuje relaxaci a uvolňuje napětí a stres – působí jako sedativum, antidepresivum a uklidňující prostředek. Použití levandulového oleje ovlivňuje limbický systém. Z tohoto důvodu lze levandulový olej použít k léčbě bolestí hlavy způsobených úzkostnými poruchami a souvisejícími stavy.

Mezi výhody levandulového oleje patří zmírnění pocitů neklidu a narušeného spánku, dvou příznaků bolestí hlavy. Reguluje také hladiny serotoninu, což pomáhá minimalizovat bolest v nervovém systému, která může vést k záchvatům migrény.

Chcete-li uvolnit své tělo a mysl, přidejte pět až 10 kapek levandulového oleje do teplé vodní lázně a zhluboka se nadechněte, aby se začaly projevovat sedativní vlastnosti a snižovaly bolesti hlavy.

Eukalyptus

Eukalyptus funguje jako expektorans — pomáhá očistit tělo od toxinů a škodlivých mikroorganismů. Také otevírá nosní dýchací cesty a odstraňuje tlak v dutinách, který může vést k nepříjemné bolesti hlavy, a to vše při podpoře emoční rovnováhy a zvýšení nálady.

Zřeďte dvě až čtyři kapky eukalyptového oleje se základním olejem a aplikujte jej lokálně na hrudník, zadní část krku, spánky a čelo. To eliminuje nahromadění nosu a pročistí vaše dýchací cesty – zmírní napětí dutin, které vede k bolesti hlavy nebo záchvatu migrény.

Rozmarýn

Rozmarýnový esenciální olej se v lidovém léčitelství používá k léčbě bolestí hlavy a špatného krevního oběhu pro své stimulační, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Má uklidňující účinek a zlepšuje osobní orientaci a bdělost.

Rozmarýnový olej také snižuje stres a emocionální spouštěče, které mohou způsobit záchvaty bolesti hlavy. Podporuje trávení a uklidňuje také podrážděný žaludek, který může být příznakem silné bolesti hlavy.

Užívejte jednu kapku rozmarýnového oleje vnitřně přidáním do čaje, vody nebo polévky, když pociťujete bolesti hlavy nebo záchvaty migrény. Pro snížení bolesti hlavy smíchejte dvě kapky rozmarýnového oleje se dvěma kapkami mátového oleje a jednou čajovou lžičkou kokosového oleje a vetřete do spánků, čela a zátylku.

Zdroj: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S094471131180053X?via%3Dihub - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat