Užijte si více ze života

Někdy je život skutečný boj! Ale možná by bylo lepší z něj vytěžit maximum a začít si ho opravdu užívat!

Zbytečně si ztěžovat život? Samozřejmě můžete jít vždy svou vlastní cestou – a mnohdy je to hlavou proti zdi – dostat se do problémů a ty se snažit také zvládnout po svém. Anebo se zamyslíte a užijete si v životě více pohody. Pomoci vám k tomu může, pokud si uvědomíte následující. 

Nejste středem světa

Snažit se nikdy neudělat chybu může být velmi stresující. Ale pravda je taková, že když uděláte nějakou chybu, nebo máte problém, více než sedmi miliardám lidí je to jedno. Tedy ještě hůř – ani si ničeho nevšimnou. A to je přece nesmírně uklidňující!  Protože pokud se tolik lidí nestará o vaše malá dramata, nemůže to být tak zlé. A je hlavně na mně, jak moc si chyby připustím k tělu.

Nikdo nemá dokonalý plán

V našich očích ostatní vždycky naprosto přesně vědí, co dělají a proč. Zatímco vy se možná cítíte jako mistr životní improvizace. Ale myslíte, že by to o vás řekli i ostatní? Ani náhodou! Kdybychom k sobě byli všichni naprosto upřímní, zjistili bychom, že vlastně nikdo nemá plán. A že každý člověk spíše pochybuje, improvizuje a klopýtá, než aby postupoval – ale to možná není vůbec špatné, jen lidské.   

Nemůžete se rozhodnout ani dobře, ani špatně

Pokud se bojíte udělat v životě chybu, je pro vás jistě učinit nějaké rozhodnutí velmi obtížné. Přehráváte si v hlavě všechny možné scénáře a snažíte se připravit na všechny možnosti. Ale jen málokdo z nás ví jistě, co je správné. A možná je to správné teď, ale v budoucnu bude naše rozhodnutí vypadat jako chyba. Kdoví? Pokud se oprostíte od strachu, budete se rozhodovat rychleji a intuitivněji – a mnohem odvážněji.

Život máte jen jeden...

... a až umřete, stejně bude po všem! Z toho plynou různé věci, např. že jít přímou cestou sice může být nejsnazší způsob, ale delší a klikatá cesta k cíli vám přinese bohaté zkušenosti, posílí sebevědomí – a určitě zvýší vaše šance být skutečně šťastní a naplnění živote, 

Nebo že naše největší bolest a nejtemnější hodina bude jednoho dne pryč, zapomenutá, a dokonce irelevantní – proč se mezitím nesoustředit na to krásné, jak nejlépe jen dovedeme?

A že nemůžeme ztrácet čas a energii sledováním cílů, které nejsou naše. Máme jen jednu šanci žít, rozvíjet se, jít vlastní cestou a hledat své štěstí. Všechno, co nám pomáhá a dodává nám sílu, je dovoleno, ale všechno, co by s námi nesouvisí, nechte být – protože to může jen překážet nebo zatěžovat.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro Berany přináší příležitosti, které vás mohou posunout v pracovní i osobní oblasti. Váš entuziasmus a aktivní přístup vám pomohou překonat překážky, které se mohou objevit.Týden začíná romanticky a m... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat