Ústní vody škodí zdraví! Čtěte proč!

Britští vědci tvrdí, že pravidelné každodenní používání ústních vod k dezinfekci zubů a dásní není vůbec tak zdraví prospěšné, jak výrobci tvrdí. Podle lékařů z Queen Mary University v Londýně je ústní voda pohromou pro zdraví, zabíjí dobré bakterie a zvyšuje riziko infarktu srdce a mrtvice.

Výplachy úst zabíjejí dobré bakterie, které pomáhají uvolnit krevní cévy, takže dojde ke zvýšení krevního tlaku. Když zdraví dobrovolníci používali Corsodyl, značku obsahující velmi účinné antiseptické látky, jejich krevní tlak vzrostl už pár hodin po použití,“ píše britský list Daily Mail.

Experimentální studii vedla profesorka Amrita Ahluwali a varuje před masovým každodenním používáním antiseptických ústních vod. Podle ní by se antiseptická ústní voda měla používat jen ve výjimečných případech k léčbě infekcí dásní a zubů.

Zabíjení všech bakterií každý den je pohroma, protože i malý nárůst krevního tlaku má výrazný vliv na výskyt chorob srdce a mrtvice a úmrtí na ně,“ uvedla Ahluwali pro Daily Mail.

Podle Ahluwali při užívání Corsodylu zdravými jedinci dvakrát denně došlo k nárůstu tlaku krve o dva až 3,5 jednotek. Tento účinek se dostavil už po jediném dni užívání.

Na každé dvě jednotky nárůstu krevního tlaku vzroste riziko úmrtí na choroby srdce o sedm procent.

My neříkáme, že lidé nemají používat ústní vodu, když mají vážný zánět dásní či zubů, ale ptáme se, zda je vhodné používat ústní vodu denně, pokud má člověk dásně a zuby zdravé,“ dodává profesorka Ahluwali z Queen Mary University v Londýně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat