Zdravě a chutně s řeckou kuchyní

Víte, proč Řekové patří k jednomu z nejzdravějších národů na světě a dožívají se velmi vysokého věku? Kromě veselé povahy a lásky k životu jim k tomu přispívá také dobré a zdravé jídlo. Základem jejich jídelníčku jsou čerstvé suroviny, zelenina, domácí sýry a hlavně kvalitní olivový olej. Vyzkoušejte také vy lahodnou „středomořskou dietu“ a hned se budete cítit lépe.

Někteří odborníci považují „středomořskou dietu“ – bohatou na rostlinné potraviny a mononenasycené tuky – za jednu z nejzdravějších na světě. Tato dieta využívá především čerstvé a sezónní potraviny. Příprava jídla je obvykle velmi snadná a pokrmy jsou málokdy smažené. Právě proto je středomořská strava spojována se zdravým srdcem a dlouhověkostí. S umírněnými porcemi funguje také jako výborná redukční dieta. Díky spoustě rozmanitých a chutných potravin je navíc snazší ji dodržovat dlouhodobě.

Olivový olej jako prevence

Některé další výhody středomořského životního stylu zahrnují nižší riziko chronických onemocnění a nemoci srdce. Strava bohatá na olivový olej může také pomoci předcházet nebo oddálit výskyt cukrovky tím, že zabraňuje inzulinové rezistenci a zajišťuje lepší kontrolu hladiny krevního cukru.

Právě ořechy, ryby a olivový olej poskytují mononenasycené tuky (MUFA), které také přispívají k sytosti a nezvyšují hladinu cholesterolu jako nasycené tuky. Dodržování stravy bohaté na ovoce, zeleninu a celozrnné obiloviny má mnoho zdravotních přínosů – a hubnutí je jen jedním z nich. Bylo jednoznačně prokázáno, že jde o zdravou a udržitelnou dietu, která vám může pomoci zhubnout a navíc přináší prevenci mnoha chronických onemocnění.

Nalaďte se na vlnu Řecka a ochutnejte tradiční chutné a zdravé pokrmy.

Tip na olivový olej na vaření Olivový olej Minerva Classic má příjemnou vůni a chuť čerstvých oliv. Ocení jej kuchařky a kuchaři zejména v teplé kuchyni, protože je ideální na vaření. Zvýrazňuje jedinečnou chuť připraveného pokrmu, který také odlehčí. Kyselost se pohybuje těsně pod hranicí 1%. Více o řeckých olivových olejích Minerva na http://www.minerva-foods.com/cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat