9 věcí, kterých byste svou domácnost měli na podzim zbavit

Podzim je v plném proudu a spousta z nás začíná pomalu domácnost připravovat na předvánoční úklid. Pomozte si třeba tím, že už nyní vyhodíte věci, které zbytečně zabírají místo!

Tak například se bez výčitek zbavte…

…starého koření.

Podzim je obdobím, kdy začínáme mnohem víc vařit než v létě (teplá jídla dostávají v chladných dnech větší smysl, než když teploměr ukazoval 28 stupňů). A tak je čas posvítit si na kořenky. Veškeré koření, které už nevoní tak, jak by mělo, nebo je prošlé, bez milosti vyhoďte. Nahraďte ho čerstvým, tedy takovým, který vašim kulinářským výtvorům dodá tu pravou chuť!

…obsahu mrazáku.

Kdy naposledy jste poctivě vybrali celý obsah mrazáku a přebrali ho? Když venku praží slunce, dělá se to těžko. Ale v podzimních chladných dnech je to ideální činnost! Veškeré zbytky, které nejsou označeny datem, případně které už ani nemůžete identifikovat, patří do koše. To samé platí o potravinách, které útroby vašeho mrazáku skrývají již víc než rok.

…zahradnických pokusů.

Respektive si udělejte jakousi inventuru na zahradě, terase či balkonu (nebo mezi parapetovými pokojovými rostlinami) a začněte se zazimováním. Vyhoďte všechny rozbité květináče, uschlé rostliny, ukliďte zahradnické náčiní… Tip: Začněte se věnovat květinám v interiéru! Víte, které rostliny vám doma nejlépe vyčistí vzduch?

…letní oblečení.

Pokud na zimu uklízíte letní oblečení, tentokrát ho pečlivě přeberte. U každého kousku zkuste zapřemýšlet, jestli ho ještě příští rok unosíte. Když ne, věnujte ho na charitu či ho vyhoďte do speciálních kontejnerů na textil. Mimochodem, to samé platí i o oblečení, které jste letos v létě ani neoblékli. Pravděpodobnost, že tak učiníte příští rok, se totiž blíží nule. Tak proč se zbytečně „okrádat“ o místo v šatníku?

…dětské oblečení.

A když už jste ponoření v šatníku, při vybalování podzimních a zimních kousků (především těch dětských) se zaměřte na to, zda je váš potomek ještě oblékne. Ušetříte si později spoustu nervů s vřískajícím dítětem, jemuž z bundy koukají ruce až po lokty nebo které nedopne oteplovačky.

…hračky.

Snad žádné dítě se dobrovolně nevzdá svých hraček, ale čas od času se vyplatí je probrat (můžete raději sami, bez dětí) a vše, s čím si už nehrají, věnovat na charitu nebo rozdat známým s malými dětmi. Vaši potomci si většinou ani nevšimnou, že jim něco chybí. Navíc Vánoce jsou prakticky za dveřmi, a tak jim v pokojíčku uděláte místo na hračky nové.

…staré časopisy.

Také si schováváte staré časopisy, protože v jednom byl zajímavý rozhovor, ve druhém skvělý recept, ve třetím pak zajímavý jídelníček pro shození přebytečných kilogramů? Staré časopisy zabírají v bytě strašnou spoustu místa. A zbytečně. Znovu je v rychlosti prolistujte a vybrané stránky, se kterými se nedokážete rozloučit, si prostě vytrhněte a založte někam do pořadače. Ten zabere mnohem méně místa než štos dvaceti časopisů.

…make-up.

Kdy jste naposledy probrala svou kosmetickou taštičku, šuplík na make-up, poličku s líčidly v koupelně? Tak teď je ten nejvyšší čas. Zbavte se všech líčidel, jež jsou prošlá nebo jsou už načatá déle než 6 měsíců. Plus vyhoďte ta, která nepoužíváte (ano, v obchodě ty stíny vypadaly skvěle, ale v reálu vám prostě nesluší – tak nač je schovávat).

…opalovací krémy.

Léto skončilo, a tak je čas se s „opalováky“ rozloučit. Především s těmi, které už budou příští léto prošlé, a také s těmi, které jste načali a nestihli využívat. Jejich exspirační doba se tím totiž podstatně zkracuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat