Vánoce pro mazlíčky: Tipy na pelíšky, které budou milovat

I naši malí chlupáči mají nárok na spokojené Vánoce, tak co takhle jim kromě pamlsků pořídit i jeden větší dárek? Zbrusu nový pelíšek! Na trhu dnes najdete opravdu velký výběr pohodlných a designových pelíšků, které ocení nejen vaši domácí mazlíčci, ale taky váš interiér. A nezapomeňte jim k novému pelíšku pořídit i stylové misky.

Ne každý mazlíček má ovšem rád stejný typ pelíšku. U koček je to poměrně jednoduché, ty si uvelebí, kde je zrovna napadne, psi se ale na svém místečku musí cítit příjemně. Máte pocit, že váš pes v pelíšku příliš času netráví a poléhává úplně jinde? Možná je na čase vybrat mu něco úplně jiného. Někteří mazlíčci mají rádi pelíšky z pevných textilií, jiní dávají naopak přednost chlupatějším a měkčím materiálům. Jsou ale i takoví, kteří potřebují místo otevřeného pelíšku zastřešený přístřešek, tzv. kukaň. Pokud se tedy nejraději schovávají pod deky, z uzavřeného pelíšku budou mít největší radost. Nedívejte se proto jen na design, ale zaměřte se i na potřeby svého mazlíčka a najděte kompromis.

Na velikosti záleží

Každé plemeno potřebuje jiný rozměr pelíšku, který mu zajistí pohodlný spánek a odpočinek v nejrůznějších polohách. To ale neznamená, že mazlíčkovi pořídíte pelech o dvě velikosti větší, aby měl dostatek prostoru. Samozřejmě se v něm nesmí mačkat, na druhou stranu by ale neměl být ani příliš velký, zvíře by se v něm nemuselo cítit dostatečně bezpečně.


1. Pelíšek pro psy Lapreme, PET AMOUR, 3199 Kč,
2. Designová miska pro malé psy, PET AMOUR, 820 Kč,
3. Trixie keramické misky v dřevě, MALL.CZ, 619 Kč,
4. Žynilkový pelíšek, MALL.CZ, 585 Kč,
5. Pelíšek Covo ořech, KULINA, 14970 Kč,
6. Nerezová miska, MALL.CZ, 199 Kč,
7. Domek pro mazlíčky, PET AMOUR, 2979 Kč

Správný materiál

Při výběru pamatujte na to, že pelíšek musíte čas od času vyprat, proto sledujte, zda jsou všechny jeho části snadno omyvatelné a spací plocha se dá bez problémů vytáhnout a dát do pračky. Materiál si raději osahejte, měl by být příjemný i vám.

Správná miska

Věřte nám, dokonalý design misek vaši mazlíčci opravdu neocení, spíš je bude zajímat jejich obsah. Existují ale určitá pravidla, kterých byste se měli držet. V první řadě pamatujte na to, že misky by neměly klouzat po podlaze, jinak se zvíře nikdy v klidu nenají. Pokud se vám líbí dvojmisky, pořiďte takové, které se dají samostatně vyjmout, manipulace pak bude mnohem snazší. V obchodech dokonce koupíte i misky určené pro pejsky „hltavce“, dneska už zkrátka seženete pro své čtyřnohé miláčky úplně všechno!






Celkem 10 komentářů

verrca
05.01.2017
heenna
26.12.2016
ovace
20.12.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat