Televize, kam se podíváš: V ložnici i ve sprše

08.06.2011 | Bydlení a design

Televizor ve sprše nebo v ložnici může někomu připadat jako luxus, jinému jako praktický nápad.

Televizory se staly důležitou součástí našich domovů, jsou estetickým prvkem i zdrojem zábavy. Rozmístění většího počtu televizí v bytě, třeba i na neobvyklých místech, může mít svoje výhody.

Více televizí v bytě? Buďte klidně marniví

Televize dokáže uspokojit naše touhy po zábavě, ihned zažene nudu a někdy bývá jen pouhým společníkem v prázdném bytě. Domácnosti s jednou televizí a více členy různého věku obvykle trpí při výběru pořadu, protože každý z nich má jednoduše jiný vkus.

Odlišné zájmy, generační neshody nebo časté návštěvy příbuzných jsou hlavními důvody, proč si do bytu pořídit více televizí.

Větší počet televizorů nutně nemusí znamenat více satelitních přijímačů. To ovšem platí pouze v případě, že na všech televizorech v domácnosti bude sledován stejný program.

Volit programy na každé televizi zvlášť lze pouze tehdy, když bude mít každá svůj vlastní satelitní přijímač.


Větší počet televizorů nutně nemusí znamenat více satelitních přijímačů.


Vodotěsný televizor v koupelně

Sledujte váš oblíbený program přímo z vany

Trávíte-li více času v koupelně, jistě oceníte možnost zabudování LCD obrazovky do zdi. Panel je zcela vodotěsný, a tudíž nehrozí žádná porucha způsobená vlhkostí. Umístit ho můžete naproti vaně nebo přímo ve sprše. K instalaci televize do koupelny si raději pozvěte odbornou firmu s dostatečnými zkušenostmi.


Televizi si můžete nechat zabudovat i do sprchy.

Pro náročnější je připravena varianta vodotěsného televizoru do venkovních prostor. V České republice zatím není k dispozici, v zahraničí je však velice oblíbená. Prodává se ve velikostech 26, 32, 37, 42 a 47 palců a je možné ji umístit na zahradu, k bazénům, ale i do sauny.

Jak na instalaci TV? Klasicky i netradičně

Současná technologie umožňuje instalovat televizi na jakékoliv místo. Ačkoliv je stále nejběžnější televizní stolek, do podvědomí se dostává elegantnější způsob, který je zabudování LCD nebo plazmové televize do zdi. Televize pak vypadá jako obraz a svou přítomností nijak nenarušuje okolní prostředí.


Televize si můžete užívat i na zahradě.

Televizory lze rovněž zavěsit ke stropu na pevný držák, s nímž se dá otáčet na různé strany, ploché obrazovky je možné postavit na stabilní nohu a LCD panely můžete umístit i na strop. Zde se dá využít jedinečného systému, který se v době sledování televize vyklopí i s obrazovkou. Po vypnutí televize se opět zaklopí zpět a dojem jednotného stropu je zachován.

K zavěšení plochých obrazovek na zeď je nutné dokoupit kvalitní držáky a konzoly. Obojí se vyrábí ve výklopné, otočné nebo pevné variantě. Držáky i konzoly by měl instalovat odborník.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


Jak zvýšení DPH ovlivní ceny energií?


Osvětlení zahrady je praktické i krásné

LCD, nebo plazma?

Obě varianty plochých obrazovek mají své výhody i nevýhody. LCD panely jsou lehčí a zpravidla mívají i nižší spotřebu. Plazmové televize mají dokonalejší obraz a širší pozorovací úhel. Jejich energetická spotřeba se během sledování mění v závislosti na zobrazování světlých či tmavých scén (u tmavých spotřeba klesá na minimum). Náročnější diváci i přesto zřejmě zvolí plazmu, s níž je zážitek ze sledování kvalitnější.



Kolikrát jste si při vaření pomysleli, že by se vám hodila obrazovka v kuchyňské lince?

S televizí můžete i ušetřit

Některé společnosti se začaly zabývat výrobou úsporných televizorů, k nimž patří prozatím jen LCD obrazovky. Úsporné LED LCD televize mají až o 40 % nižší spotřebu než běžné LCD obrazovky, potřebují přibližně 72 W při úhlopříčce 101 cm a roční náklady na energii činí zhruba 480 Kč.

S umístěním televizorů nespěchejte a věnujte mu více času, zejména jedná-li se o trvalé zabudování do zdi. Pokud si nevíte rady, pozvěte si domů návrháře či architekta, který vám s výběrem vhodného místa poradí.

Zdroj: www.svet-bydleni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat