Čisto, kam se podíváš. Tyhle triky bychom měli znát všichni

18.05.2017 | Bydlení a design

Být posedlý čistotou sice není podle odborníků pro naše zdraví to nejlepší, ale i opačný extrém škodí. Některé návyky lidí, kteří si na čistotě zakládají, bychom ale určitě převzít měli. Alespoň tak zabráníme nejrůznějším mikrobům ve vstupu do našeho domova.

V čem si tedy můžeme vzít "z maniaků na čistotu" příklad?

Naučte se mýt si ruce

Nemyslete si, že mytí rukou, tak abyste z nich dostali veškerou špínu a mikroby, není věda. Je! Mytí rukou má svá pravidla – měli byste si je mýt mýdlem, minimálně po dobu 20 vteřin a měli byste se snažit, abyste nevynechali ani kousek kůže, tedy i mezi prsty nebo pod nehty.

Pravidelně dezinfikujte svůj mobilní telefon

Alespoň jednou týdně (ale klidně i častěji) svůj mobilní telefon pečlivě vyčistěte pomocí vlhčených dezinfekčních ubrousků. Mobily jsou totiž úplně ideálním obydlím nejrůznějších mikrobů – máme je prakticky pořád v ruce a ne vždy jsou ty ruce dokonale vymydlené...

Naučte se vysávat

Tip redakce

Nechce se vám ztrácet drahocenný čas vysáváním? Pořiďte si robotický vysavač Roomba 886 od iRobot! Třístupňový čisticí systém AeroForce, 5x vyšší sací výkon, dvojnásobná kapacita sběrného koše, nízká hladina hluku a méně údržby. To je Roomba 866, se kterou bude váš život zase o trochu pohodlnější.
Do 20. května jej navíc můžete získat v akci ke Dni matek! Potěšte maminku originálním a hlavně praktickým dárkem!

Prach je domovem spousty roztočů a nečistot. Není divu, že doma neustále kýcháte, dokonce i když nepatříte mezi alergiky! Přesto spousta lidí nevysává podlahy tak často a tak pečlivě, jak by mohla. A to je chyba! Nečekejte, až budete mít někdy v sobotu volno, a vytáhněte vysavač ze skříně častěji.

Než spláchnete, přiklopte záchod

Poklop na záchodové míse nemá jen estetickou funkci – zabraňuje i tomu, aby při spláchnutí vaši koupelnu či toaletu postříkala voda se všemi možnými mikroby, kteří v míse žijí (a že jich je). Především pokud máte spojenou toaletu a koupelnu, zaděláváte si splachováním s nezakrytým záchodem na potíže.

Pravidelně dezinfikujte kabelku/příruční tašku/kufřík

Kabelky a spol. s námi cestují prakticky všude – v dopravních prostředích, do obchodů, na toaletu... A všude možně je položíme, o něco otřeme, zkrátka mají spousty příležitostí, jak na sebe nachytat všechno možné. A pak si tu špínu doneseme pěkně domů. Proto minimálně jednou týdně kabelku pečlivě otřete dezinfekčními ubrousky. A nikdy ji nepokládejte například na stůl nebo kuchyňský pult!

Po natankování si umyjte ruce, případně používejte rukavice

Pistole, kterou do nádrže svého auta tankujete pohonné hmoty, patří k nejšpinavějším věcem, se kterými ten den přijdete do styku. Nikdy totiž nevíte, kdo ji měl před vámi v ruce (a že těch lidí bylo)! Většina čerpacích stanic má na stojanech k dispozici ochranné jednorázové rukavice, tak je používejte. Pokud však rukavice chybí, nezapomeňte si ruce pořádně umýt!

Na veřejných záchodcích se ničeho příliš nedotýkejte

Drtivá většina z nás si po použití toalety automaticky umyje ruce. Bohužel jsou stále mezi námi takoví, kterým tohle základní pravidlo zapomněl někdo sdělit. A tak pokud vycházíte z umývárny a sáhnete vymydlenýma rukama na kliku, je to, jako byste si ruce vůbec neumyly... Takže se snažte na dveře nesahat, otevřete si s pomocí papírového ručníku, případně loktem. Nebo zkrátka počkejte, až bude někdo na toalety vcházet a dveře otevře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat