Nevděčné povrchy. Které vám dají při úklidu pořádně zabrat

13.11.2018 | Bydlení a design

Při pořizování nového nábytku většinou hledíme spíš na to, jak se nám líbí nebo zda se nám hodí k tomu, co už doma máme. Jen málokdy se zaměříme na jeho praktičnost a to je častá chyba. I když může být vybavení bytu sebekrásnější, často si pak zoufáme nad jeho údržbou.

Bílý lesk

V poslední době jsou častou volbou kuchyně v bílém lesku, které na první pohled působí luxusně a září čistotou. Jenže čím více budete takový nábytek používat, tím více začnete zjišťovat, jak nesnadno se z něj leští otisky prstů a zaschlé zbytky potravin vás na sněhově bílém podkladu úplně bijí do očí. Lidé, kteří si takovou linku vybírají, mají povětšinou rádi hladké linie a tak i častěji volí řešení bez úchytek, čímž se celý proces údržby znesnadňuje ještě více.

Látková stínidla

Lampy s látkovými stínidly jsou zažitou klasikou, jenže se poměrně špatně udržují. Když je otřete od prachu suchou prachovkou, příliš je nevyčistíte, mokrým hadrem do stínidla prach jen více zatřete a do pračky ho hodit nemůžete. Nabízí se pak rozhodování, zda není praktičtější zvolit jiný materiál. Naštěstí lze pořídit čisticí pěny, které jsou na takové povrchy určené. I tak vám to ale zabere poměrně dost času.

Papírové lustry

Jsou levné, lehké, snadno se montují a umějí být i poměrně vkusné. Jenže se časem zapráší, umýt vodou je nelze, a navíc mají schopnost vsakovat kouř z cigaret a po čase začnou poměrně páchnout. Bez ohledu na to, zda se v bytě kouří nebo ne, jsou časem zažloutlé a prakticky na vyhození. Výhoda je však v tom, že za pár korun koupíte nový.

Lamelová dvířka

V poslední době se těší velké oblibě nábytek s námořnickým designem. K němu patří i lamelová dvířka na skříních. Ta se ale velice špatně čistí od prachu a nečistot. Nejen, že musíte vzít vlhký hadřík a každou lamelu očistit zvlášť, ale také si musíte vymyslet nějaké „udělátko“, abyste lamelu vyčistili až na její konec, který je schovaný pod lamelou nad ní. Takový nábytek je krásný, ale poměrně nevděčný.

Rotační mopy a ždímací kbelíky

Musíme říct, že ten kdo tohle vymyslel, měl původně docela dobrý nápad. Jenže kbelík od takových mopů je poměrně členitý a v úzkých spárách za ždímacím mechanismem se usazuje špína, ke které se ničím nedostanete. Kbelík se pak čím dál, tím více zanáší a vy si opakovaně roztíráte bakterie po celém bytě. Navíc bývají poměrně těžké.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat