Jak na ekologickou domácnost? Je to snazší, než si myslíte

22.05.2019 | Bydlení a design

Téma ekologie, ohleduplného nakládání s vodou, jídlem, odpadem, rezonuje společností v posledních letech čím dál víc. Možná jste také nejdřív brala ekologii jako módní vlnu, která opadne, jenže když člověk otevře oči, vidí následky plýtvání a pokrývání světa nerozložitelným odpadem všude kolem sebe.

Nejspíš si už uvědomujete dopad svého chování na své zdraví, své bezprostřední okolí, ale také na celou planetu. Začala jste už s prvními krůčky ke změně letitých návyků?

Začněte u sebe

Je skvělý začátek přestat používat plastové sáčky, nakupovat ovoce a zeleninu z eko farem a naučit se častěji dávat přednost rostlinné stravě před masem. Všechny ale tušíme, že je třeba odpovědný přístup přenést do vícero oblastí života, aby naše snažení mělo smysl a odměnou nám bylo zdravé prostředí, ve kterém se dobře žije.

Nejjednodušší je začít u sebe doma. Bez námahy a omezování můžete hned dnes nahradit v každodenním životě běžnou kosmetiku a drogerii těmi produkty, které vyšly z přírody a nezanechají v ní těžko odbouratelné, nebo přímo neodstranitelné stopy.

Od nádobí po podlahy

Zamyslete se – znáte složení svého prostředku na mytí nádobí, v jakém pracím prášku perete, čím se myjete vy sama? Praxe bývá taková, že běžný výrobce sáhne po levných ropných složkách a po složkách, které mají silné účinky, může jich tak pro výrobu použít méně. Čas a peníze však ušetří na úkor respektování potřeb lidské kůže. Pokud se i vám zdá takový postup překonaný a svého zdraví si vážíte, zkuste sáhnout po ekologickém prostředku.

Feel Eco představuje alternativu z pečlivě vybraných přírodních složek a jejich kombinací, které dohromady tvoří hodnotnou recepturu respektující zdraví. Na podlahu umytou pomocí čističe Feel Eco se nemusíte bát pustit malé dítě nebo domácího mazlíčka – povrch je dokonale čistý a nehrozí žádné chemické výpary ani poletující částečky silné vůně, které jsme nuceni vdechovat po otevření běžného čisticího prostředku.

Jde i o vaše zdraví

Myjete před snědením ovoce? Věříme, že ano, obzvlášť v případě supermarketových jablek, která byla ošetřena chemickým postřikem. V tomhle případě nám nepomůže jen opláchnout ovoce pod kohoutkem a použitím konvenčního prostředku bychom se dostali do kruhu – do odpadu bychom přilili nešetrný ropný produkt. Ekologickou odpovědí je prostředek Feel Eco, který je přímo určen na mytí nádobí a ovoce. Co může být větším důkazem přírodního a zdravotně nezávadného složení?

Těžce rozložitelnou chemii nemusíte vypouštět ani do odpadu v koupelně. Umyjte se sprchovým gelem či šamponem Feel Eco vytvořeným podle exkluzivní receptury z přírodních látek a nechte se unášet pocitem svěžesti. Samozřejmostí by pro vás totiž měla být volba dermatologicky testovaného přípravku s neutrálním pH 5,5 šetrným k pokožce.

Perte šetrně

Každodenní záležitostí bývá v rodinách, ale i v malých domácnostech praní. Do pračky nalijeme odměrku gelu či nasypeme prášek, zalijeme aviváží – a chemický koktejl je na světě. I pro praní existují přírodní a lehce odbouratelné alternativy, ať už dáváte přednost sypkému či tekutému prostředku. I tady platí, že Feel Eco je dermatologicky testované, bez parfemace, alergenů a konzervantů, se složkami rostlinného původu.

Nejspíš už jste ale poučená o tom, že v drogerii i všech ostatních oblastech nejde jen o obsah, ale také o obal, protože ty dokážou v přírodě nadělat velkou paseku. Všechny obaly Feel Eco jsou recyklovatelné a všude, kde je to možné, používáme lehké papírové. Pokud chcete životnímu prostředí výrazně ulehčit, ideální je používat naše obaly opakovaně. Podporujeme stáčenou drogerii.

Inovace pro zdraví i přírodu

Feel Eco je živý organismus, tak jako příroda, z níž vychází, a proto se stále vyvíjí. Neustále pro vás inovujeme, abychom se na základě nejnovějších poznatků a výzkumů ještě více přiblížili přírodě, chránili vaše zdraví v každé oblasti a nabídli vám více alternativ, aby pro vás život v souladu s přírodou byl přirozenou volbou. Tak vzhůru ke změně, je to snadné a velmi příjemné!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat