Zbavte se efektivně otravného hmyzu na terase nebo na zahradě

26.07.2019 | Bydlení a design

Příjemně trávené večery v zahradním altánu nebo na terase nám dovede dotěrný hmyz dozajista otrávit. Existují ale možnosti, které vás hmyzu alespoň částečně zbaví a vy si tak budete moci užívat pohody bez neustálého ohánění a plácání kolem sebe. Vyzkoušejte tyhle typy.

Moskytiéra

Moskytiéra je jednoznačně nejúčinnější opatření, které vás spolehlivě zbaví hmyzu. Pokud však máte terasu nebo altán větších či atypických rozměrů, může být pořízení moskytiéry poněkud nákladné. Jde v podstatě o jakousi záclonu, která umožní vzduchu proudit uvnitř obývaného prostoru, ale hmyz se skrze ni nedostane.

Elektrická lampa

Další možností je pořízení elektrické lampy s modrým světlem, které hmyz láká. Než se však dostane k samotnému světlu, setká se nejprve s pružinou, kterou prochází proud. Hmyz dostane slabou ránu a zemře. Nutností je však připojení k elektrickému proudu. Nevýhoda těchto lamp spočívá především v tom, že je chceme nejčastěji využívat tehdy, nacházíme-li se v altánu či terase. Večer, když si při posezení svítíte, je pravděpodobnost, že se hmyz zaměří pouze na modrou lampu, o něco nižší.

Repelentní louče

Repelentní louče a lampy jsou vcelku často využívané, navíc umějí vypadat velmi pěkně, takže mohou být i vkusným doplňkem okolí vašeho posezení. Lampy a louče se plní repelentním olejem, nejčastěji s obsahem citronely, kterou hmyz nesnáší. Umisťují se po větru tak, aby výpary procházely skrze sezení, odkud jejich vůně hmyz vypudí.

Lapač hmyzu

Proti hmyzu jsou také velmi účinné elektrické lapače hmyzu s UV zářivkou. Tyto lapače nevydávají žádný hluk ani zápach a fungují na podobném principu jako elektrické lampy. Pomocí silných UV zářivek je hmyz lákán k lampě, kde je následně zabit. Lapačů existuje mnoho druhů a velikostí. Můžete si tak vybrat závěsné, volně stojící, slabší i silnější, který oceníte zejména tehdy, bydlíte-li v blízkosti potoka, rybníka nebo jiných vodních ploch, kde bývá výskyt hmyzu nejsilnější.

Nízkofrekvenční odpuzovač

Tyto odpuzovače pracují na principu vysílání nízkofrekvenčního chvění, které člověk nedokáže zaznamenat. Hmyz však ano. Pomocí vln přístroj odpuzuje hmyz, aniž by ho hubil. Tyto odpuzovače nejčastěji fungují na klasické baterie, není tedy nutné mít v pergole připojený proud.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat